perjantai 5. huhtikuuta 2013

Koiran anatomia piirrokset - lihakset




Ei ne aivan luonnollisessa asennossa ole, jos alkaa miettimään, eivät tainneet aivan olla alkuperäisessä kuvassakaan, kun kuvaan on koetettu saada noita kaulan syviä lihaksia ja sitten lisäsin siihen vielä lavan seudun pinnalliset lihakset.

Koirallakin on aika monta lihasta, ja jos 100 jaksaisin näin kuvittaa niin se olisi jo aikamoinen saavutus! Tehokkaasti tässä oppii, kun ensin piirtää ja sitten koneella vielä numeroi ja nimeää sekä kääntää. Suomenkielistä kattavaa kirjallisuutta koiran anatomiasta ei ole ("Koiran ABC Atlaksesta" haaveillessa!), vaan lihakset löytyvät keräilemällä sieltä täältä ja joskus jopa arvailemalla vaikkapa ihmisen tai hevosen lihaksistoon verraten.. Tästäkin puuttuu vielä muutama suomenkielinen nimi, jospa ne vielä jostain kaivaisin.

Olen monesti turhan pikkutarkka ja perusteellinen kun teen työtä ja siksipä anatomian opinnotkin tyssää hyvin usein siihen, etten saavuta mielestäni tarpeeksi tarkkaa tietoa jostain lihaksesta, sen sijainnista ja toiminnasta ja seuraavalla kerralla jatkaessani tuskailen taas saman ongelman parissa.

Miller's Anatomy of the Dog on nyt se jolla menen ja jos ei suomenkielistä nimeä löydy, niin sitten mennään latinaksi. Tärkeintä kuitenkin on se toiminta ja sijainti. Nämä kuvat on mallinnettuja tuon kirjan kuvista ja liitetty sitten useampi samaan, että saan isomman kokonaisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti