torstai 20. elokuuta 2015

Hyppytekniikan pohdintaa videolla

Eilen kävin kisa-asioissa Kallilla ja otin Manun kanssa nopeat pujottelutreenit. Kentällä oli selvästi jäänteitä viikonlopu pm-joukkuradasta, joten jatkettiin sillä ja testattiin uudestaan tuota pujottelulle lähestymistä, joka kisoissa siis meni pilalle. Varmaankin johtuen hyvin pitkälti siitä, että koira ohitti muurin ja lähestymiskulma pujottelulle yksinkertaisesti vain oli siten hankalampi. En jaksanut nyt muuria kopista hakea ja kantaa toiseen päähän kenttää, joten tehtiin samaa pelkillä hypyillä.

Otin pätkän videollekin ja aloin sitten huvikseni kikkailemaan videoeditorilla, kun vihdoin löysin tavan hidastaa pätkiä (ja ottaa kauheat mourunmourun äänet pois, jotka hidastus teettää). Tutkailin hidastuksista sitten vähän tarkemmin Manun hyppytekniikkaa tuossa pujottelun jälkeisellä hypyllä. On nimittäin aika vaativa tuolle meidän klopille vielä!! Onneksi tein videon, sillä nyt en aio enää pitää rimoja hyvä jos 50cm tuollaisilla hypyillä, ennen kuin rauhoittuu meno ja tulee lisää suoritusvarmuutta.



Manu siis joutuu kokoamaan itseään valtavasti, se jopa ottaa tukea rimasta hypyn päällä useammallakin tassulla ja varsinkin viimeisen kerran hyppyä suorittaessaan myös laskeutuu tosi rumasti. Rima kyllä pysyy, mutta kuten videolta näkee, se ei todellakaan aina tarkoita sitä, että koira hyppäisi hyvin. Huomattavasti seesteisemmin koira hyppää, kun annoin sille tilan tehdä hypyn ihan itse ensimmäisellä kerralla. Sitten aloin vaan haluamaan parempaa ja nopeampaa tapaa, kuten agilityssa aina...

Videolta jätin pari toistoa pois, joissa Manulla tippuu yksi tai kaksi rimaa ensimmäisillä kolmella hypyllä johtuen minun juoksuaskelista. Otettiin sitten alkua ihan kävellen pari kertaa, että Manu sai rauhassa keskittyä hyppäämiseen ja etenemiseen omassa tahdissa. Hyvin siedättyi lopuksi juoksuaskeliinkin. Rima ennen pujottelua pysyi aina ylhäällä ja siihen kesti sitten lopulta valssatakin ihan hyvin, vaikka vähänä myöhässä olin kyllä siinä.

Pujottelulla jätti viimeisen välin suorittamatta kerran. Ei käytetty ohjureita.

Päivä oli aika lämmin ja käytiin lopuksi jäähkämässa vähän viilemässä metsässä. Toistojakaan ei tullut kuin seitsemisen kertaa. Illalla meillä onkin ratatreenit Lisan ja Manun kanssa, jipii! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti