torstai 5. kesäkuuta 2014

Marekovicia eilisissä treeneissä

Mineillä on lauantaina joukkuetuomarina Alen Marekovic. Eilen päästiin treenaamaan nopsaa Alenin radalla. Se oli ihan jouhevasti kulkeva rata, mukava itseasiassa. Paitsi yhtä seikkaa. Kaiken liikkeen pysäyttävää pöytää. Täytyy sanoa, että masentava este kerrassaan. Eihän kukaan tuomari edes halua laittaa sellaista radalleen, ja ymmärrän kyllä.

Tehtiin (jee?) hylytön rata, lukuisilla kiellolla. Ensimmäinen 10 putkelle, kun annoin Lisan itsenäisesti hakea puomin pään (meni hyvin) ja vein sylkkärillä putkeen, no, ei lukenut sitä sitten. Toinen pujottelulle, koetin sitä takaaleikkauksella. Kolmas kielto perinteikkäästi keinulle. Ja neljännen kerran Lisa tuli vielä kesken alas 18 pöydältä.

Mutta rata oli silti ihan kiva, alku oli hauska ja vauhdikas persjättöineen 5 putkelle, ja jos pöydän sijasta olisi ollut vaikka putki, olisi rata ollut vielä viisinkerroin hauskempi, pöytä nyt vähän pätki rataa turhan rajulla kädellä kolmeen osaan. Pujottelulle kokeilin myös persjättöä ja valssia, mutta ei ne oikein onnistuneet varmasti kertaakaan, joten pitää harjoitella tuollaista kulmaa kovassa vauhdissa, suorasta putkesta.


Radan jälkeen kellotettiin aloitusta putkelle asti, Lisalla vaikutti olevan jonkin verran nopeampi kierrätys 2 siivekkeen ympäri, mutta 2 este kauemman siivekkeenkään kautta ohjattuna ei jäänyt pahasti huonommaksi, jos ollenkaan, kellotus kun ei meinannut aina aivan pelittää ja viitteet olivat sen suuntaiset, että Lisalla suoritukset olivat aika tasavertaisia. Vaikka ilma oli lämmin, Lisa jaksoi hyvin, teki innokkaasti ja ilman viitteitä väsymyksestä. Olinkin koettanut nesteyttää sitä hyvin päivän mittaan. Meillä kaikki koirat ovat nyt saaneet Manun nappulaa, kun kokeilin sille Acanaa, tai siis se syö sitä edelleen. Hyvin toimii vatsat (vaikka minusta kakka onkin liian vaaleaa) mutta toki kuivamuona on aina kuivaa ja näin helteillä tuntuu kyllä, että tuoreen osuus saisi taas olla isompi.

Kellotettiin myös väliä 18-22, joka ei tosin meidän kohdalla oikein onnistunut, koska kahta samanlaista Aan suoritusta ei tehty. Kontaktivirheitä ei tehty, mutta välillä odotin alas asti (odotin nimenomaan, siis se on hidas suoritus), välillä en pysäyttänyt ollenkaan ja välillä vapautin aiemmin. Kierrätettiin siis 21 esteen molempia siivekkeitä.

(Lopuksi vielä testattiin pujottelun siedätystä putkisyötöillä oikean putken kanssa. Meidän kotiputki kun on piskuinen ja lyhyt. Lisa kesti ensimmäisen kerran, mutta kun putki tuli lähemmäs ja itsekin koetin olla vieressä, ei se pujotellut enää loppuun asti, vaan kääntyy minuun, kuten olen kotonakin todennut, joten sitä on treenattava vielä).

Kivat treenit siis, ja huomenna kohti Saariselkää. Tuomarina ei olekaan joka radalla Sari Mikkilä, ennakkotietojen mukaisesti, vaan neljä meidän seitsemästä radasta tuomaroi Tomas Berglund, uusi tuomarituttavuus kokonaan! Vähän ehkä harmittaakin, mutta ihanhan olen hölmö, jos annan tuollaisten harmittaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti