torstai 2. lokakuuta 2014

Lisa lääkärissä

Unohtunut kirjoittaa, kun murehdin osittain turhia. Käytiin Lisan kanssa lääkärissä viime viikon perjantaina, kun tuntui että se oli todella kipeänä, ja varmasti olikin.

Olin edellisenä päivänä puhdistanut anaalirauhaset, kun se hinkkasi itseään mattoon. Vähän möhnää tulikin ulos. Harmittavasti valaistus oli huono enkä nähnyt niin tarkkaan, millaista se oli, vaikka nimenomaan koostumus on tärkeä seikka jos tulehdusta epäillään. Minusta kuitenkin tuntui, että se olisi saattanut olla vaahtoista tai rakeista?

Illalla ei mitään oirehdintaa mutta seuraavana aamuna Lisa oli kipeä. Se katseli peräpäätään, ei osannut yhtään asettua nukkumaan ja torkuskeli silmät puoleksi auki ja pää pystyssä. Pari kertaa kuulin sen jopa pienesti vingahtavan ja häntä nytkähteli välillä kropan väristysten tahdissa. Ja nämä oireet minusta viittasivat jo koviin kipuihin, koska Lisa ja varmaan moni muukaan terrieri ei aivan pienestä kivusta vingahtele, värise tai muuten ole kärsivä.

Joten soittelin sitten aamupäivän aikana kaikki mahdolliset seudun eläinlääkärit läpi ja pääsin lopulta iltapäivällä näyttämään Lisaa kunnanlääkärille Tornioon. Annoin sille kipulääkettä odottaessa.

Siellä katsottiin luonnollisesti ensimmäisenä ne anaalit, jotka olivat aivan tyhjät eilisen jäljiltä. Sitten ultrattiin kohtu mahdollisen tulehduksen vuoksi. Valitettavasti laite oli kohtuu vanha ja henkilökuntakin sitä harmitteli, mietiskelivät yhden sykerön siinä voivan olla ihan vain verisuonia tai sitten jotain seuraamisen arvoista. Päätettiin ottaa Lisalta vielä verikokeet ja kehotus jäädä seuraamaan koiran vointia.

Lisa voi illasta hyvin, varmasti kipulääkkeenkin ansiosta. Verikoetulokset sain lauantaina ja kaikki  olivat viitearvoissaan. Ei siis niiden mukaan merkkejä tulehduksesta ja Lisa voi todella nyt jo täysin normaalisti, eilen vain taas tyhjensin siltä anaalit, kun hinkkasi itseään ja nuoleskeli. Katsellaan nyt miten tyhjennysväli alkaa tasoittumaan, normaalisti siltä ei ole tarvinnut tyhjentää niitä kuin kerran kuussa tai kahdessa, jos sitäkään.

Mutta tuli siis ainakin otettua kattava verenkuva, jossa näkyy enemmänkin infoa koiran terveydestä ja mukava oli kuulla että kaikki on hyvin. Nestetasapaino oli jokseenkin alhaisen puolella, mutta niin Lisalla on aina. Oikeasti pitäisi varmasti jättää ne nappulat pois. En tykkää niistä :( Luita ollaan annettu satunnaisesti, mutta säännöllisyyteen pitäisi varmasti Lisan kanssa pyrkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti