maanantai 6. lokakuuta 2014

Manun suunnitelmat

Olen tässä mietiskellyt miten lähteä Manua treenauttamaan näin peruskuntokauden alussa tai miten jatkaa treenejä, koska ollaanhan me jo aloitettukin.

Sehän käy metsälenkeillä päivittäin, nyt viimeiset kolme viikkoa enemmän hihnassa, minun kanssa lenkkeillessään myös irti. Peruskuntokauden alkuun sopivaa liikuntaa olisi n. 3-5km lenkit ravissa.

Myönnän ja totean jo heti alkuun, että minusta ei ole pelkästään ravilenkittämään Manua säännöllisesti, nyt kun talvikin tulee ja pyöräily on poissuljettuvaihtoehto, en saa Manua ravaamaan ellen itse juokse ja 3km juoksulenkit ovat itselle haave vain!

Joten jatketaan varmaan sillä millä tähänkin asti, hihnassa lämmittelyt 5-10min, vapaana metsässä juoksentelu 10-15min, hihnassa jäähdyttely 5-10min, ja tämä toistuu päivittäin 2-3krt. Voisin tosin taas koettaa niitä pidempiä lenkkejäkin säännöllistää, eli 1-1,5h metsälenkitys vaikkapa alkuun kerran viikossa. Kesällä ja syksyllä ollaan tehty niitä jonkin verran, kun ollaan samalla lasten kanssa metsäretkeilemässä, marjastamassa, sienestämässä.

Peruskuntokauden yhteyteen jatketaan agilitytreeniä kuten ollaan aloitettukin, pääpaino esteosaamisen vahvistamisessa. Mielessä on mm. keinutreenin aloittaminen (metodin päättäminen sitä varten), kujapujottelu & 2+2-treeni pujottelussa, kontaktisuoritusten vahvistaminen sekä yleistäminen (hallilla, kallilla jne).

Toisten ratasuoritusten seuraaminen rauhallisena.

Häkissäoleminen rauhallisena.

Kaksi viimeistä ovat oleellisia että yleensäkään voidaan aloittaa ryhmässä treenaaminen talvella. Ryhmään ei toki ole pakko mennäkään, me voidaan hyvin treenata myös keskenämme Lisa häiriökoirana.

Lisa on nyt lepäillyt koettelemuksistaan, ja josko senkin kanssa viimeistään ensi viikolla vaikka otettaisiin taas treeniä, nyt kun on taas vähän lämmennytkin, että sen kanssa kestäisi treenatakin.

Igsyn juoksut ovat myös ohi ja pojat kotiutettu jälleen, ihanat. Ne ovat ulkoilleet yhdessä pihalla ilman ongelmia. Esan kanssa ne ovat ongelmattomia.

Tässä videoita viime viikolta. Tänään tehtiin jälleen pujottelua ja Aata, A alkaa olla hienolla mallilla jo :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti