sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Haukipudas 27.3.2010

Ja sitten niitä kisavideoita eiliseltä. Tänään Haukiputaalla kisataan kolme kolmosten rataa, kovasti toivotaan nollia kaikille tutuille :)

Me tehtiin siis kanssa kolme rataa eilissä päivänä, ensimmäiseltä hyppyradalta nolla, jee! ja kahdelta muulta, jotka olivat agilityratoja, saatiin hylsy ja 15.

Hyppyrata oli melko hyvin onnistunut ohjauksellisesti, sanon sillä, koska meillä on ollut niitä täpärempiäkin nollia, missä huusaan ees taas ja kaarrokset on karmeita.. No, tässäkin jonkin verran huusaamista, keppien jälkeen tosiaan oli hiuskarvan varassa kielto sen jälkeen vuorossa olevalta hypyltä, mutta ei sentään tullut! :) Ennen pituutta en alunperin aikonut valssata, mutta kun kaikki muutkin teki niin! heh, uskoisin, että ilman valssia koira olisi kääntynyt paremmin, kun ei olisi lähtenyt minun liikkeen mukana eteenpäin.



Seuraavalta radalta hyl, epäonnistuneen takaakierron jatkoksi, koetin korjata sitä ja Foxy viuhtoo putkeen, tömps! ei auttanut jalan polkeminen, heh. Kepeillelähetys ok, mutta ilmeisesti saadaan alkaa harjoittelemaan takaaleikkauksia, koska Foxy jätti kesken. Aan jälkeen tippui rima, ehkä ohjasin liian tiukkaan kurviin? En ole aivan varma, keinu kuitenkin ok, sitä ollaan nyt reenailtukin. Tokavikalla esteellä jarrukäsi toimi erittäin hyvin :)



Noniin, vikalla radalla ehkä eniten sitä sähläämistä... Ensinnäkin, koiran olisi voinut jättää kauemmas. Foxy hyppää ekan esteen niiltä sijoiltaan ja rima tulee alas. Aan jälkeen kierräkäsky aiemmin, meinasi karata puomille. Rima tulee alas putken jälkeen, taas noita tiukkoja kaaroksia, niitä pitää harjoitella! Kepit ok, mutta olisi varmaan pitänyt mennä toiselle puolelle ohjaamaan... oma ohjaus oli tosin jo lepsuuntunut muurille mentäessä ja se mentiin ohi... vikoilla esteillä tulee turhan suuri kaarros ja putkea ennen haltuun otettu koira hiukan liian pitkäksi aikaa...



Saa vapaasti analyyserata muutkin ;) Meidän pitää tästä lähteä remonttihommiin....

NIIN ja semmoinen tärkeä seikka vielä... Aan kontakteista. Minusta molempien ratojen alastulokontaktit näin jälkeenpäin tarkempaan katsottuina ovat vitosia. Pohdinkin tuossa juuri Esalle, että kakkosissa kisaavilla on se huono onni, että he usein alottavat ykkösten jälkeen B-radalla, eli hyppärillä. Siinä sitten kuumutaan ja annetaan vaan mennä, jonka jälkeen pitäisi osata ottaa rauhallinen agilityrata kontakteineen. No joo, selityksiä, selityksiä, mutta kolmannella radalla Aan kontakti on vielä pahempi. Tuosta kakkosvideosta en ole aivan varma... Se saattaa olla ok, mutta hyvin, hyvin hintsusti!! :P

NIIN ja vielä yksi juttu, eli nollaradalta aikavirhettä -10, jotain ja sijoitus 1. :) Muutoinhan ei olisi luvaa edes saatu, kaksi muutakin koiraa saivat kyllä nollan mutta kisaajia on meillä niin vähän, ettei luvia oikein päästä jakelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti