lauantai 17. maaliskuuta 2012

Kaikenlaista

Lisalla on taas valeraskaus päällänsä. Olin juuri tuumannut Kaijallekin, että niin on laihassa kunnossa jo, että mahtanee voida taas antaa ihan normisti ruokaa, eikä valeraskaudesta olisi enää huolta (juoksuista siis nyt pian 3kk) ja kaksi päivää ehdin antaa sille normaalia annosta kun PAM tissit täynnänsa tavaraa... hohhoi. Eli kun Foxyn sai taas palautettua mukaan laumaan tai siis Joren Foxyn juoksujen jälkeen, niin Lisalla sitten kroppa käykin pelkillä hormoneilla ja jostain syystä se haisee valeraskauksissaan Joren mielestä tosi hyvältä ja niillä on leikit vähän liian riettaita. Tai varsinkin viimeksi oli. Tai niin luulin, että tällä kertaa leikit oli kevyempiä. Tässä pari ilta taaksepäin nimittäin koirat olivat normisti illalla ulkona, kun Esa oli nukuttamassa Ilseä, niin kuulin tähän koneelle hirveän kiljaisun ja menin ulos katsomaan, Lisa valittelee aitauksessa ja kun avasin luukun ja kutsuin koiria sisälle, vain Foxy tulee - Lisa ja Jore ovat nalkissa.

Siis jotain ihan käsittämätöntä. Ei ne kuitenkaan oikeasti ihan niin villejä ole antaneet käytöksellään olettaa, etten ymmärrä miten se saattoi edes olla mahdollista, käytännössä.

Selvennykseksi vielä; Lisalla EI ole juoksuja, sillä on oikein selkeät, veriset ja haisevat (siis uroksille haisevat) juoksut. Viimeksikin sen ollessa valeraskaana testattiin Jupella ettei se vaan oikeasti olisi juoksuinen, mutta ei. Jokin siinä kuitenkin haisee, ainakin Joren mielestä.

Siinä ne oli ehkä 20-30 minuuttia lumikasan päällä, ihan rauhassa kyllä, mutta toki reppana Lisa oli aika tuskissaan :( Ei niille voinut oikein mitään tehdäkään. Tulivat sisälle kun herkesivät ja sain onneksi Kaijalta ensiavuksi rimadyliä Lisalle yötä vasten, se reppana tärisi ja urisi aina välillä, hyvin kuitenkin rauhoittui ja aamulla taas oli ihan normaali oma itsensä, eikä sen kummempia leikkejäkään olla enää todistettu, lenkillä kirmaavat samaan tapaan kuin aina. Seurailin sitä sen vuorokauden pari, ettei nosta kuumetta tai ole muutoin vaisu.

Ensi viikolla lähden sitten hakemaan lääkettä valeraskautta varten ja suunnitelmissa olisi ottaa Lisalta verikokeet kaiken mahdollisen varalta... voi toki olla, että täytyy odottaa tuo valeraskaus vielä ohi. Onneksi se ei sentään petaa, tee pesää tai hoivaa. Se on aktiivinen ja lähtee innoissaan lenkille, jos on kyse vaan pihalle menosta, silloin saattaa ennemmin jäädä nukkumaan ja enempi se lepää kuin normaalisti, muttei mistään todella voimakkaasti valeraskailusta ole kyse, mutta vähän tämä taas koettelee tämä lauma. Foxylla ja Lisalla on vähän sellaista turhaa jäykistelyäkin taas, jonka olen kyllä pistänyt loppumaan heti alkuunsa. Edellinen tappelu on edelleen ollut silloin viime toukokuussa joka sekin alkoi vetoleikistä, eikä siis vain pamahtanut, joten toivoa saattaa, edelleen, ettei uusiakaan tulisi.

Että tämmöistä taas täällä. Nämä ne ei jätä elämää tylsäksi... Foxyn kanssa kävin eilen turhalla reissulla Kalixissa hakemassa turhaakin turhampi turhake (matolääke) jos vaikka joku turhaan kysyisi niitä huomisissa kisoissa. Tosi vähän muuten osanottajia, mutta sitäkin hurjempia vastustajia kylläkin ;)

Tilasin muuten eilen vihdoin meidän koissuille kunnon valjaat, ne ei ole turhat :) Voin vain lämpimästi suositella asiointia Dog Galleryssa, Meidän suosikkinettikauppa!!

Ja vielä pitää edelliseen postaukseen liittyen; Aapohan kävi tutkittavana vasta avatulla Eläinlääkäriasema Otuksella. Henkilökunnan esittely on tehty jotenkin niin hienosti, että tuonne minä tahdon omanikin viedä, jos joskus ortopedistä tutkimusta tarvitaan. Eläinlääkärinä toimii mm. Esa Soppela, jonka erityisenä ammatillisena kiinnostuksen kohteena ovat ortopedian lisäksi mm. ontuvat lemmikit.

1 kommentti:

  1. Juu se matolääke on kyllä niiiin turha, no mutta ollaanpas nyt ainakin se otettu =)
    Toivottavasti Lisalla loppuis pian tuo valeraskaus, ne on kyllä niin inhottavia nekin ja koira reppanat ovat ihan sekaisin..
    Huomenna tosiaan nähdään ja otetaan mittaa toisistamme ;)

    VastaaPoista