torstai 3. joulukuuta 2009

Poropartio pihassa

Sain kutsun kirjoittaa itsestäni ja parsoneistani Ruotsin parsonlehteen, hui! Ruotsiksi tietenkin. Euroword on ollut tiuhassa käytössä, onhan siinä jo jonkinlainen teksti koossa. Helpotti vähän tuo haastattelumuoto sentään :D Pitää laittaa tänne sitten kopio siitä, jos saan luvan, sitten kun (ja jos! hehe) se julkaistaan.

Esa ja joku muukin saisi sen vielä oikolukea...

Meille muutti vähäksi aikaa Esan isä asumaan lonkkaleikkauksesta toipumaan. Lisa on ottanut hänestä jo unikaverin itselleen ja tytöt ovat oikein mielissään, kun ei päivälläkään tarvitse sohvalla kölliä yksikseen! :)

Meillä on käynyt myös nelijalkaisia vieraita, nimittäin pikku poroporukka laiduntaa tuossa meidän etupihalla. Heh, en uskonut Nikkalan olevan aivan näin eksoottinen. Yöllä oli niin pimeää, etten kuvaa niistä saanut. Lisa ei uskaltanut mennä ulos iltapissalle enää ja olikin sitten aamuun mennessä tehnyt sisälle sekä kakat että pissat. Jep jep. Eilen aamulla Foxy taisi haukkua juuri noita poroja ja ajattaakin niitä vähän, kun ei heti tullut sisälle sitä huutaessani, haukkua räksytti vain. Iltalenkillä sitten vasta huomasin sorkan jäljet lumessa ja yöllä sitten näin ruokailijat omin silmin. Viisi olla möllötti tuossa meidän pihatien vieressä olevalla metsälaikulla. Jospas tässä jokuilta niistä saisi kuvankin. Saa nähdä miten meidän iltalenkit sujuu jatkossa jos ruukaavat useamminkin tulla... Tähän mennessä olen pari kertaa kuullut kellojen kilkatuksen ja kääntynyt takaisin kotiin, mutta nehän tulee perässä!

3 kommenttia:

  1. Ai, teilläkin poroja. Minä olen poromiesten kauhu, no vitsi vitsi, mutta meidän pelloilla monet kesät on porot asuneet ja ennen kuin tuo aita saatiin tehtyä, niin pihalla lontostivat ja talloivat mun vähäisiä :) istutuksia. Nyt syksyllä oli kolme hirveä kuukausikaupalla tuossa aidan ulkopuolella pelloilla ja välillä koiria härnäämässä ihan aidan vieressä. Rockylla varsinkin otti niiiiin pattiin :D Joulunodotusta teille sinne länsirajalle :)

    VastaaPoista
  2. No sieltä ne nyt sitten teille löysi, kun menin mainomaan että siellä ruukaa myös poroja asustella..Toivottavasti edes vähän pelkäisivät haukkuja ja pysyisivät takavasemmalla.
    Hyvin se juttu varmaan menee, pitäs itekin liittyä taas jäseneksi kun olen onnistunut tipahtamaan kummmankin maan parsoni yhdistyksestä veke, tainnu olla liian pihi =)

    VastaaPoista
  3. Teillä senkun eläimet lisääntyy, ovat huomenneet teidä eläinrakkaiksi yksilöiksi :D
    Visan naapuripellolla asustaa kauriita melkein kymmenkunta. Aamuisin ovat kuulema anopin ikkunan alla aterioimassa.

    Toivottavasti Esan isä toipuu hyvin! Täällä lokakuussa leikattu ystävä oli käynyt jo hirvimetsällä. Uinti on ollut hänen kuntoilumuotonsa. Kannattaa muuten Esan isänkin kysyä terveyskeskuksesta kuntoutusta, kunhan saa kepit pois. Ja sellaista kuntoutusta,jonka terveyskeskus maksaa, itselle jää vain n. 7€/kerta omavastuu.

    VastaaPoista