maanantai 16. toukokuuta 2011

Hammaskiveä

Lisalle oli kertynyt oikealle puolelle suuta aivan valtaisat hammaskivikalkkeumat :( Sen hengitys on alkanut haista aivan törkeälle ja olin jo vähän huolissani pitääkö se lähteä viemään lääkäriin nukutettavaksi hammaskiven poistoa varten, se ei nimitäin ole ihan helppo käsiteltävä. Sain kuitenkin itse rapsutettua kiveä isoimmasta ylätakahampaasta, mutta alempi jäi aivan ruskeaksi vielä ja oli aivan turha haaveilla että suuta saisi pidettyä auki itse, puhumattakaan, että joku toinen pitää, siitä se menee aivan paniikkiin.

Hassua on, että vasen puoli suusta on täynnä puhtaan valkoisia hampaita - Lisa syö siis luunsa vain tai pääasiallisesti vasemman puolen hampailla. Googlettelin sitten hammaskivestä ja luinkin hyvän artikkelin Katiskasta jossa mainittiin, että kuonon malli on kivelle altistava tekijä ja että hammaskivi on tästä syystä tavallaan perinnöllistäkin, Lisallahan on kapea kuono ja hampaatkin ahtaalla suussa. Luiden syönti puhdistaa hampaita harjaustakin paremmin ja jäiset luut lievittävät myös tulehtuneiden ienten kipuilua, rustoluut ovat parhaita, mutta niiden puutteessa syötin sille tänään jäisiä kananluita.

Ja siis nimenomaan syötin, pakotin sen puremaan luut oikeaa puolta käyttäen ja arvatkaas mitä - yhden päivällä syötetyn luun ja yhden nyt illalla syötetyn luun jälkeen hampaat myös oikealla puolella ovat taas puhtaan valkoiset!! Ja teidän olisi oikeasti pitänyt nähdä minkälaiset ne hampaat jo oli, häpeän. Rosoisimpiin takahampaisiin on pinnoille vielä jäänyt tummuutta, mutta jatkan kuuria vielä huomenna ja otetaan tavaksi pidellä luuta kerran tai pari viikossa tästä lähin, niin säästytään toivottavasti hammaslääkärireissuilta! :)

2 kommenttia:

  1. Ah, pitääkin tänään taas antaa koko laumalle luut, jotta saadaan purukalustot kuntoon. Kiitos Lotta muistutuksesta!

    VastaaPoista
  2. Tehokasta hampaiden puhdistusta kyllä :)

    VastaaPoista