keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Hammasepisodi jatkuu...

Syötin Lisalle taas luut käsin eilettäin ja session päätteeksi tarkastin hampaat uudestaan. Isojen takahampaiden uomissa on edelleen tummuneita kohtia ja vähän aikaa hampaita rapsuteltuani alemmasta / likaisemmasta takahampaasta lohkesikin pala irti. Se oli jo aikaa sitten alunperin lohjennut, ihan niinkin pahasti, että ydinkin oli näkyvillä, mutta jo kuolettunut ja harmaa. Ettei ihme, jos koira ei pure kunnolla / ollenkaan toisella puolella!!

Kuskasin Lisan sitten vielä vessan pöydälle parempaan valoon ja sain sen jotenkin rauhoittumaan käsi sen suussa ja suu auki niin, että pääsin tutkimaan tuota isoa takahammasta tovin verran. Sen pinta oli aivan harmaa /ruskea ja kun rapsutin, siitä lähti iso kökkö irti. Tarkemmin tutkittuna se näytti aivan vessapaperirullan pahvin palaselta, mutta tiedä sitten, ehkä se oli juuri sitä. Alta sitten paljastui tuo samaten harmaa hampaan ydin, kuin irronneessa palasessakin oli.

Hirveää laiminlyöntiä meidän osalta, olettaa vain, että säännöllinen luiden syönti pitää hampaat kunnossa. :( En tiedä miten takahammas on päässyt lohkeamaan, kulmurista sillä on kyllä myös lohjennut aivan pieni palanen kärjestä, mutta sille tuskin mitään tarvitsee tehdä. Tämä takahammas pitää nyt sitten käyttää lääkärissä ja huhhei kun ei edes tee mieli miettiä mitä sille pitää todennäköisesti tehdä. Aika karmea kohtalo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti