lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kevättä Sotkamossa ja kotona

No nyt voi kyllä kutsua jo taukoa pitkäksi! Johan tässä on pari viikkoa ehtinyt kulua edellisestä postauksesta.

Ei olla kyllä koirien kanssa hirmuisesti touhuttukaan. Oltiin lasten kanssa pääsiäinen Sotkamossa jonne vain Igsy pääsi mukaan, kun tiedossa oli, että lomailemaan tulee muitakin koiria. Igsyn kanssa lenkiteltiin pitkin Hiukan rinteitä ja harjuja, se sai kotilenkkeilyä tuntuvasti enemmän liikuntaa ja pärjäsi mainiosti. Eli Igsyn vointi vaikuttaisi tosiaan niinkin hyvältä nykyisin, että se kestää normaalin lenkkeilyn hihnassa ja vapaana ollessa, ilman että menee kipeäksi :) Iloinen saa olla!!

Dark Russell's I'm A Lucky Girl "Igsy" 21 months

Ihan iso tyttö se jo on!! Voi kun saisin seisotuskuviakin otettua ihan oikeasti ja onnistuneita vielä :)

Näin me nautiskeltiin!! Ihana kevät, kevätaurinko ja keväthanget, huh!

Igsylla oli lomailukaverina minun kasvattini Mörkö sekä valkoinen käppänä vanhus Pökö, joka on kyllä niin nuoren tytön oloinen edelleen :) Aivan mainio typykkä. Alussa Pökö oli vähän jänskä kun se urahteli ja ulisi (ei oikein pidä muista koirista), mutta loppujen lopuksi Igsy päätti olla kiinnittämättä mummoon mitään huomiota. Mörön kanssa saivat vähän väliä hepuleita vaikka Mörkö valitettavasti myös haistoi Igsyn aluillaan olevat juoksut ja leikit olisivat sen puolesta menneet usein astumisleikeiksi. Siihen Igsy ei kuitenkaan alkanut vaan leikit muuttui ärinäksi sen osalta. Mörkö myös periterrierimäiseen tyyliin ei aivan helpolla uskonut että ei voisi todella tarkoittaa ei...

Igsy ja Mörkö, Witty Fox Bambino, molemmat yhtä piskuisia!

Lomailmat olivat fantastiset ja lenkkeiltiin tosiaan paljon :) Hanki kantoi useimpina päivinä juuri sopivasti, että pääsi helposti metsään samoilemaan. Hiukan rinteet taas olivat sulaneet aivan kesäisiksi asti.


Melkein kesäinen Hiukka

Vielä kesäisempi Hiukka - vaikka oikeasti hiekan alla olikin vielä routaa... 

Lotta ei ole kovin kesäinen vielä


Vuokatin rinteet Hiukan rinteiltä kuvattuna

Laduillakin oli vielä joitakuita hiihtäjiä, illat kuitenkin jo hiljaisia

Kotiin päästiin isäni kyydillä, koska auto hajosi (hetkellisesti) Sotkamoon mentäessä. Onneksi ei vakavempaa, vähän vesivaurioita vain, jotka saatiin kuivattamalla kuntoon. Audi kun on minun rakas, parempaa ei olekaan!

Kotona säät on olleet vähän vaihtelevammat, vaikka tiistaina nautiskeltiinkin aivan upeasta auringonpaisteesta, niin että terassi alkoi sulaa lumesta aivan humisemalla - koirillekin laitettiin oma peti kuivaan nurkkaan :) Tänään aloin kaivamaan puomia ylös yli metrin korkuisesta hangesta... ehkä hullun hommaa se. Tai en minä sitä ylös nosta. Lumen vain. Osittain. Tai jos mitä nyt jaksaa...

Jore nautiskelee terassikeleistä
Torstaina Manu pääsi mukaan kilpailutoimikunnan palaveriin ja sen jälkeen tottikseen. Valitettavasti itsellä iski kauheat vatsakivut, jolloin voitiin lähinnä vain seisoskella sivussa ja harjoitella odottelemista. Lopuksi uskaltauduin leikittämään Manua ja testaamaan patoamista... Tai jotain sen suuntaista :) Ei ole aivan tuttuja kaikki termit! Manu sai ennen meitä hetken aikaa leikkiä myös Annin kanssa, josta se stressaantui vähän, mitkä lie syyt siihen vaikuttikaan, eikä leikkinyt yhtään niin tarmokkaasti kuin minun kanssa ja lisäksi yritti muutamaan otteseen astua Annia. Otettiin siis samaan tyyliin leikkimistä uudelleen ja kun osasin odottaa koiran patoamista ja palkata siitä, enkä antaa sen lipsua omille teille, leikki meni oikein :) usein varmaan teenkin tämän juuri näin, mutta kieltämättä Manu usein myös lähtee touhumaan omiaan, eli jatkossa siis patoan enemmän.

Kai se on hyvä juttu. Tuntuu vaan, että herkästi syttyvän ja jopa stressaavan kanssa ei haluaisi vahvistaa patoamishaluja tai korostaa stressiä - vaikka voihan olla, että se kestää sen hyvin, paremminkin kuin toimettomuuden? Paimenet on toki ihan eri juttu kuin terrierit.

Manulla oli pari päivää nyt vatsa sekaisin. Siitäkin tosin voi osittain johtua torstain vaisuus treeneissä? Se oksensi ensimmäisen kerran torstai iltana jos oikein muistan, ja viimeksi eilen illalla. Kakka oli myös hieman limaisen oloista. :/ Riisiä koitin sille syötellä, mutta ennemmin olisi nappula maistunut. Tänään se onkin saanut jo Igsyn nappulaa joka on tarkoitettua herkkävatsaisille ja se on vähärasvaista. Hieman ehti uloslähdöt ja lenkkeily olla normaalia vaisumpaa, vaikka välillä ihan normaaliin tapaan innostuikin, tänään kuitenkin touhustellut jo enempi normaaliin tapaan. Toivottavasti vatsavaivat olisivatkin nyt jo takana päin, en taida kuitenkaan ottaa sitä huomenna hallille matkaan, Lisa pääsee tekemään kontakteja sen sijaan.

Manu maailman valtiaana

kevätkoira


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti