torstai 6. elokuuta 2009

Foxyn juoksut

Foxylla on juoksut alkaneet toissayönä. Sillä ei mitenkään huippusäännöllisesti tule ne, valitettavasti, väli on ollut tähän mennessä vajaat 6kk (edellinen väli) - 7,5kk (sitä edellinen väli) mutta jospas se tasottuisi tuohon jotakuinkin 6kk, helpottaisi jos astutusta meinaa miettiä jollekin ajankohdalle vuoden päästä. Mutta se edelleen hyvin mietinnässä, menisi ensinnäkin Ruotsin kennelliitolle, vaikka kasvattajakurssinkin ajattelin Suomen puolella käydä, urosvalinta on todella hankalaa ja sekin pitäisi olla hanskassa mielellään mahdollisimman pian, tai ainakin ne varteenotettavimmat! Ja toki on käytävä vielä silmätarkastuksessa ainakin Ruotsin puolella, sillä Ruotsin parsonklubin CK-bokeniin ei suomalaiset silmä- tai polvitulokset kelpaa...

Luonnetestiäkin kaavailin Foxylle ennen mahdollista pennutusta, mutta haluan sen vajaat 4 vuotta plakkariin ainakin, ellei sitten täällä jossain järjestettäisi MH-testi ensi kesänä. Foxylla alkaa kuitenkin kohta tuota ikää olla ensisynnyttjäksi, että vuosi tässä suurinpiirtein on aikaa sumplia asioita ja toivoa parasta kaikelta osin. Oon mie tässä tuota neitiä katellu ja tullu siihen tulokseen, että jos se sopiva mies löytyy niin pentuja saa tulla jos on tullakseen. Se on pysynyt terveenä, iloisena, hyvä luonteisena ja korvatkin jopa asettuneet pahemmista höröttelyistä. Kettua käydään sinnikkäästi katsomassa, koska suku on hyvä siinä mielessä, sekä mamman että papan puolelta löytyy tulta ja tappuraa ja toimivuutta myös.

Haluaisin kuitenkin jalostaa Foxylla erityisesti tuota erinomaisuutta agilityssä, mutta kattoo ny... siinä pitäisi osata ottaa huomioon jo kasa asioita, rakenne, luonne, vietikkyys... Enkä haluaisi katsoa sormien läpi hyvää turkkia ja muita ulkonäöllisiäkään asioita. Olisi niitä omia kasvatteja kiva sitten näyttelyissäkin nähdä, metsähommista puhumattakaan. Kaikkea ei toki voi saada, mutta jos edes puolet??

"Kunhan se on terve" niinhän sitä sanotaan omastakin lapsesta kun sitä odotetaan...

Muutama puuhastelukuva pihalta

Lisa on edelleen lihotuskuurilla, se saa samanlaisia annoksia kuin Rommi josta osa korvattu rasvaisella piimällä ja jauhelihalla ja missä se näkyy tarkalleen ottaen?? Tätä on jatkettu nyt jo muutama viikko.... Onkohan sillä matoja? (hoidettu tosin on...)

















Suipponokka! Lyhyt kuono-osa tosin tekee siitä vähän kivemman oloisen, kun on niin tottunut noihin partasuihin.
















Tässä onkin jo oikein kiva edustusotos päästä. Se on hyvin nätti nartun pää, sitä mieltä olen minä. No, pikkuisen korkeat korvat. :P
















Rommi taas vaihteeksi ominut kepin, kuinkas muutenkaan.
















"Jos vaikka putsais pyllyn ajankuluksi" Foxy ei nyt oikeastaan muuta tee - niin ja ärisee Rommille.





















Onhan se Rommin rinnalla hyvä pörhistellä ja olla niin olevinaan ;)
















"Jos mä laitan silmät oikein tiukasti kiinni, niin häviääkö tuo tuosta ja jättää kepin tähän?"
















Kokoeroja :D















"Kun ei näitä lehmienhommia täällä kukaan muukaan hoida..."





















"Ne luovutti... kuten aina, kjeh!"

3 kommenttia:

  1. Tere! Tiedätkö jos suomalaisen koiran tulee olla rekisteröity SKK:lle kun tekee pentuja, vai voiko pennut rekisteröidä SKK:lle vaikka oliskin suomen rekisterissä? Ninjakin on silmä+polvitarkistettu suomessa, mutta eikö sen pitäisi myös kelvata ruotissakin, onhan siitä paperit joita voi tarvittaessa näyttää?
    Toivottavasti masu kasvaa ja voi hyvin =) Olis kiva lähteä joskus yhessä parsinkävelylle nikkalaan! =)

    VastaaPoista
  2. Täytyypä sanoa, että en tiedä, mutta jos Kaija lukee tämän, niin hän varmasti tietää tai voin ainakin kysyä :)

    Kyllä varmasti suomalaiset tarkastukset on ihan kelvollisia ruotsalaistenkin silmissä, mutta tuonne nimenomaiseen CK-bokeniin ei noita tuloksia syystä tai toisesta hyväksytä mikä on minusta aivan perusteetonta... Kuitenkin jos parsonklubbenille pentueesta ilmoitan, tulee siellä linkit vanhempiin jos ovat CK-bokenissa ja siellä on sitten tyhjää Foxyn silmä ja polvitarkastusten, jos en ole käynyt Ruotsissa niitä testaamassa. Suomessa suositellaan kuitenkin, että vuosi ennen astutusta tarkastukset olisi aina tehtynä ja meillä olisi nyt sitten aika jo tehdä toinen tarkastus.

    Mullakin on monesti käynyt mielessä että sinulla olisi varmaan kaikki reitit täällä jo hallussa, kun itse en osaa oikein lähteä mihinkään suuntaan - joten voidaan tokkiinsa lähteä lenkkeilemään! :) Varoituksen sanana vain, että kuljen aika laiskaa tahtia jos meinaa supistella (saan kuitenkin lepposia lenkkejä tehdä...) ehkä noista kolmesta joku olisi lenkkikelvollinenkin, muiden koirien seurassa nimittäin!

    VastaaPoista
  3. Mutta minä en osaa parsia, puhumattakaan, että lenkkeillä pitäisi samanaikaisesti! Parsoneita täältä kyllä löytyy :D

    (Oli vain niin hauska tuo parsinkävely, että piti vielä kommentoida.... ;))

    VastaaPoista