torstai 27. toukokuuta 2010

Kisakatsausta

Sunnuntaina ollaan menossa kisoihin Rovaniemelle ja siellä startataan ekaa kertaa kolmosissa. Tavoitteena on tietenkin saada puhtaita ja nopeita ratoja, mutta tiedossa on, että vastuksena onkin nyt luokkaa vaihdettuamme muutamia todella nopsia ja taitavia koirakoita, joten meidän puhtaat nopeat radat tulisi olla superpuhtaita eli pienikaarroksisia ja säpäköitä varmoja kontakteja, jos nyt onnistuttaisiin saamaan tuloksellisestikin puhdasta rataa ;) - siis että päästäisiin sijoituksille. Mutta nyt onkin hauska päästä tavoitteelliseen porukkaan kisaamaan, kun vastusta on varmasti monesta, palkintopallille tuskin pääsee enää kymppi tuloksella ja ykköseksi ei niin vain sykästäkään vaikka tuloksena olisi nolla. :)

Ensi viikon keskiviikkona kisataan omissa kisoissa ja omalla kentällä. Ei olla vielä käyty kyllä edes omissa ulkotreeneissä, kääk, joten Foxylla mahtaa olla sielläkin vauhtia ja mikäs siinä, jos korvissakin olisi kuulo tallella! Sitten tulee varmaan pieni tauko kisoihin tai sitten vähän isompi, jos astutus sattuu tähän väliin. Muussa tapauksessa pyrin käymään muutamissa kisoissa Ruotsin puolella heinäkuun aikana, jos juoksuja joudutaan odottelemaan.

Laskeskelin tässä hylkyprosenttia meidän ykkös- ja kakkosluokasta ja se on huimat 54%... heh, ei mitenkään hurjan kehuttava tulos. Startteja taitaa olla koossa nyt 48kpl, joista ykkösissä 19 ja kakkosissa 29. Tänä talvena tuli paljon rimoja alas, joiden takia monet puhtaat radat muuttuivat vitosiksi tai kympeiksi. Kontaktivirheitä on tullut eniten aalta, mutta mukaan mahtuu myös muutama puomi ja vauhtikeinu. Myös muutamia kieltoja ollaan saatu vaikeampia ohjauskuvioita kokeiltaessa, Foxy kun ei itsenäisesti kieltäydy esteistä, vaan minun on mentävä siihen väliin tekemään jotain väärin.

Kontakteihin olen alkanut puuttumaan nyt uudella puhdilla kesän tultua, rimoihin aletaan kiinnittää huomiota, jos niitä tulee alas vielä nyt kesänkin aikana. Hierojalle koira pitää viedä muutenkin tuon viime viikkoisen takia, koska varmasti on ehtinyt sen takia kehittää jotain jumeja jonnekin. Lisäksi pitää harjoitella vaikeita keppikulmia, sekä noita hyppykulmia, joilta Foxy sai talvella kieltoja. Vaikka olenkin aika varma, että nyt sunnuntain jälkeen mulla on sata ja yksi juttua joita pitää alkaa treenaamaan, ekojen kolmosstarttien jälkeen :P :)

Lauantaina lähdetään tosiaan Luleån silmätarkastukseen, toivotaan että tuodaan sieltä mukanamme hyviä uutisia! Nyt ajattelin lähteä treenaamaan pikkuisen kontakteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti