keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Lähdössä pysymistä

Eilisissä treeneissä toistuvia karkailuja ja isoja ongelmia lähdössä pysymisen kanssa. Foxy kuumuessaan ei malttaisi, ei millään, pysyä lähdössä; olen selkeästi opettanut sen sille jotenkin aivan väärin. Sen sain siis huomata, kun eilen hetken mielijohteesta useiden koiran starttiin jättöyritysten jälkeen pistinkin namin metrin päähän koirasta, kun jätin sen ensimmäisen hypyn taakse, annoin "odota" käskyn ja poistuin. Nyt käskyn tarkoitus selkeä, se tiesi, ettei namille varasteta ja odotti kiltisti, vaikka kävelin aina kolmannelle esteelle asti. Tule käskyn saatuaan se jätti namin taakseen ja lähti radalle. Eli johdonmukaista paikallaolotreeniä siis kaipaa tuo neiti. Mukava kuitenkin, että kuumuu kunnolla myös treeneissä, niin saa vähän vihiä niistä asioista, jotka oikeasti sitä treenaamista kaipaavat!

Meillä oli mukavat treenit vauhdin ja käännösten parissa pohdiskellen, onneksi muistin viime talvelta Mikon treeneissä harjoiteltua jarruttelua ja oman liikkeen ja erityisesti täyspysähdyksen vaikutuksen koiran liikkeeseen. Ajoittamalla oikein, Foxyn ryysättyä jo useita kertoja suoraan putkeen kun rata kääntyi jyrkästi takaisin päin, se minun kokeillessani pysähtymistä oppi lopulta kääntymään nätillä, ei edes liukastelevalla käännöksellä juuri oikein ja taloudellisesti. Hyvin paljon nuo Foxyn liukastelutkin ovat omasta ohjaamisesta kiinni, kun käskyt ja vihjeet vaan eivät tule ajoissa.

Kameran laturikin löytyi joten jospa tänne pian saisi tuoreita kuviakin taas aikaiseksi laitettua! :) Pikkupakkasia ollaan saatu kokea myös, vähän se pistää miettimään tuota treenaamisen tarkoituksellisuutta, kun pakkanen nousee oikein korkeaksi ja lämmintä treenitilaa ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti