lauantai 6. syyskuuta 2014

Oh Dear - Agility contacts...

Lisa oli eilen mukana autossa odottelemassa alkeiskurssin ajan ja tehtiin sen kanssa sitten nopeasti tekaistua rataa. Ajatuksena oli erityisesti vahvistaa puomin alastuloa muualla kuin kotiympäristössä (ja myös putkisyötöllä) ja kai se treeni ihan asiansa ajoi. Höntsäilin ensin ja päästin puomille jossa kävi ilmi, että Lisalle on puomin alastulo tällä hetkellä ihan yhtä epäselvä sekä treeneissä että kisoissa. Hohhoijaa.. ei sitä kai vaan osaa opettaa mitään yhteäisenä ja johdonmukaisena. :/ Eli se loikki alastuloa kohti, paukutti minulle ja kerran tai kahdesti täysin hyppäsi alastulon epävarmuuttaan. Ei mitään päämäärätietoista etenemistä puomin loppuun - todellakaan!

Voitaisiin kotona nyt vahvistaa kiipee -käskyä niin että Lisa on valmiiksi puomin alastulolla, edessä etupalkka ja palkka ja vapautus oikeasta asennosta.

Ja tehtiin ihan kokonaista rataa siis, se oli jotakuinkin tällainen. Hauskimmat kohdat varmaan 8-11 jossa sai ihanasti spurttailla tuonne keppiväli vientiin, nyt harmittaa, etten muistanut ollenkaan kokeilla antaa koiralle mahdollisuutta itse hakea väliä, se spurttailu oli niin kivaa, että vein Lisan joka kerta.

Lopussa pujottelulle jättö niin että sain ohjattua 16 esteen, kesti hyvin sen verran kuin uskalsin irrottautua :)

Estevälit ovat tarkoituksella vähän ahtaat, väljemmillä pätkillä välissä oli vielä aika liuta hämyesteitäkin. Tämmöistä se on kun tekee rataa ilman suunnitelmaa sen pohjalta mitä kentällä on valmiina! Mutta tärkein tuli toteutetuksi, samoin noita pujottelukikkoja testattua.


Huomenna käydään kisaamassa Torniossa. Ensi viikolla koetan ehtiä tavisviikkotreeneihin, toivottavasti sinne on muitakin tulossa, seuraavalla viikolla jää väliin. Mutta josko sitten, toivoakseni saataisiin kentälle myös valaistus, että tulisi koko lokakuuta aivan lomailtua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti