maanantai 1. syyskuuta 2014

Syyskuun tunnelmat

Niin on syksy saapunut ihan kirjaimellisesti.

Tänään on myös Joren ja Aapon nelivuotissyntymäpäivä :´)

Ruusunpunaisena muistan tuon päivän. Miten rakkaita palleroita silloin syntyikään! Rakastavat ajatukset lähetän myös Foxyn esikoiselle, sille niskalappuiselle pojalle, joka on nyt tuolla jossain... Sen pojan meinaa joskus unohtaa, kun se ehti ilahduttaa meitä vain niin vähän aikaa... Vaikka yhden yhtä kuvaakaan ei ehditty ottaa, muistan sen silti yhtä elävästi mustine päämerkkeineen ja niskalappuineen, hännän tyvessäkin oli täplä 

Onnea molemmille rakkaille pojille! 

Usein kyllä ikävöin pentulaatikkoaikaa, on se vain jotenkin niin ihanaa!!
Ja usein ikävöin myös noiden kolmen pojan äitiä Foxya 

--

Syntymäpäivän kunniaksi Joren selkälausunto tuli tänään (ei näy jalostustietokannassa, koska rekisteröinti Suomeen uupuu vielä) ja Joren selkä on lausuttu terveeksi sekä välimuotoisen lanneristinikaman että spondyloosin osalta (LTV0 & SP0). Sen viimoinen lannenikama on ehkä hieman lyhyt, mutta siis kuitenkin luettavissa lannenikamaksi, eikä sakralisoituneeksi :)

Manun lausunto sen sijaan näkyy ja sen ristiluu on jakautunut, kuten arvelinkin kuvien perusteella. Eli Manulle lausunnoksi LTV1 jonka nykytietämyksen valossa arvellaan olevan "oireiltaan" samaa laatua kuin vaikkapa B:n lonkat, eli sen ei pitäisi oireilla tai vaikuttaa mihinkään. Jalostuskäytössä muun kuin LTV0 lausunnon saanutta koiraa ei kuitenkaan tulisi yhdistää kuin LTV0 koiraan. Joten kaikki toivoakseni siltä osin hyvin!! Lisää voi käydä lukemassa täällä.

Manu ei ikänsä puolesta vielä spondyloosi lausuntoa saanut, vaan sen voi saada vain 24kk täyttänyt koira. Joten kenties sitten kun olen rahoissani taas voin teettää siitä viralliset lausunnot koko rangan osalta jossa siis näkyy kaikki nikamaepämuodostumat sekä arvio spondyloosista. Mutta näin harrastelijan silmään ei myöskään nikamaepämuutoksia tahi spondyloosi ollut Manullakaan näkyvissä, ja kuvathan siitä otettiin aina tuonne lapojen tuntumaan asti.

Lonkat ja kyynärät maksoin vasta tänään, joten ne lausunnot ovat tulossa vielä.

Tässäpä ensimakua kuvista joita olen vasta muokkaamassa ja videoitakin olisi vaikka ja kuinka, oih voih!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti