tiistai 23. syyskuuta 2014

Pam sanoo ovi

Pitäisi kovasti jolla olla tekemässä töitä, mutta jos pikapikanopsaa pikkuisen vaan tänne!! Ei minulla ole kyllä asiaakaan, pikkuisen vaan.

Igsy oli meidän kanssa lomailemassa mummilassa viikon verran. Se tulee hyvin toimeen Lukas-vanhuksen kanssa, niin kyllä Lisakin, mutta arvelimme, että Lisa aiheuttaa täällä vähemmän hässäkkää poikien kanssa. Lisäksi Igsylla alkoi juoksut pian Sotkamoon saavuttuamme, joista Lukas ei ollut moksiskaan, joten valinta oli hyvä!

Nyt pojat ovat taas pikkupuolella ja meille on tulossa vielä tuttu rotikkauroskin hoitoon to-su, sinne poikien kanssa - tai katsotaan nyt miten järjestellään, ehkä Igsy onkin se, joka pääsee vähäksi aikaa "kennelolosuhteisiin" yläkertaan, koska osaa olla mainiosti myös yksin.

Igsyn kanssa ollaan naksuteltu kahtena päivänä ovien sulkemista - olen miettinyt mikä niissä ovien sulkemisessa on se juttu - onko se vain yleistä temputtelua, vai onko siinä joku kikka esim. agilityn kannalta, ja tulin sitten siihen lopputulemaan, että jos suljettava ovi tai kaapinovi myös paukahtaa sen lisäksi että se "lipeää" tassujen alta, on se verrattavissa keinun suoritukseen, vai eikö?

Ei näin!
Nimittäin kuva on lavastettu. Igsy oli jo nukkumassa kun menin laatikolle (toki se nousi ylös ja tuli perässä kun keittiöön mentiin) kamera kädessä avasin sen ja odotin reaktiota - ei kovin innokasta tekemistä!

"No jos tästä jotain saa... vaikka mahakin on kyllä jo täynnä."

Igsystä nyt tuskin agilitykoiraa tulee, mutta ovien sulkeminen - tai oikeammin naksuttelu yleensä - on siitä niin riemukasta, että menee aivan täydestä treenistä :) Se on niin innoissaan että häntä vain vilkkaa ja se hyppii niillä sijoillaan, ehdottaa kaikkea mahdollista, kun vain istun alas naksu kädessä (joo, video olisi varmasti kiva). Joskus tulee tenkkapoo, se käy maate, melkein tärisee ja heiluttaa häntää aivan kamalasti, teputtaa jaloilla tai ryömii takaperin ja onpa kerran haukkumallakin koettanyt saada jotain tapahtumaan :D Mutta kahdesta naksuttelukerrasta samana päivänä n. 15min tauolla se oppi tönäisemaan oven kiinni, joten se on nopsaa tuo naksuttelu, on jotenkin upea havaita se kehitys pään tahattomasta heilauksesta ensin haluttuun suuntaan, sitten pään pitämisestä siellä (oveen päin) vähän kauemmin, hetki kestää kun tassut alkaa noustaa ja lopulta innoissaan tönitään ovea kiinni aina kun mahdollisuus annetaan :)

Se vain että meidän ovet ei kolahda kun kaikissa on se hiljainen mekanismi, eikä ne pikkukoiran painosta aina mene edes kunnolla kiinni.

Nyt töihin. Käännöstöitä tällä kertaa :)

3 kommenttia:

  1. Keinun paukahtamista/kovaa ääntä siinä yritetään alkeisopettaa kivaksi :) Ainakin me tehtiin sitä sillä ajatuksella, mutta ihan kivaa temputteluahan se on ihan muuten vainki! :)

    VastaaPoista
  2. No näin juuri :) Ihan oikein siis päättelin! Taidankin kehottaa omia jatkokurssilaisia myös ovien paukutteluun :)

    VastaaPoista
  3. Varmasti hyvä keino opettaa varsinki sellasille, joilla on ääniarkuutta. Terrierit harvemmin sitä ääntä pelkää ja siks tuo paukuttelu tais Wilmastaki olla hirveän hauskaa. :D

    VastaaPoista