maanantai 29. syyskuuta 2014

Manun treeni jatkuu

Manun treenejä jatkettu samaan tapaan aamuisin. Videot lauantailta ja tältä aamulta. Eka pätkä on samaa treeniä josta edellisen postauksen piirroskin.

Vähän minulla on ehkä hukassa vielä tuo "treenirutiini", siis kun on uusi ohjattava, sitä tekee asioita kuten ennenkin eikä hoksaa ettei ne aivan toimi samaan tapaan... taikka vaikka toimisikin, mutta ne kannattaisi tehdä eri tavalla, koska koira on eri. Varsinaisesti ohjaamisessa ei vielä niin näy, koska en ole tehnyt kovin vaativaa ohjausta, mutta Manun käytös yleensä. Manu on Lisaan verrattuna ihanan irtoava, enemmän kuin Foxy, vaikka Foxykin irtosi Lisaan verrattuna tosi hyvin. Siis Lisa ei ole koskaan alkanut lukemaan "käden huiskauksia" etenmisvihjeinä (mikä toisaalta on hyvä) enkä oikein tiedä, kannattaisiko moisia huiskauksia vahvistaakaan, koska ne saattavat sitten johtaa tahattomiin ohjauksiin, niin että Manu tulkitsee pienintäkin käden heilausta ohjaamiseksi - vaikka voihan siinä käydä niin vahvistamattakin. Lisassa on ollut ihanaa se, että se pysyy mukana ja tekee mitä ohjaan. Manussa voinee olla taipumusta lukea rataa ominpäinkin.... juuh.

Jos minulla Lisassa on se nollakoira, niin Manussa ei varmaan ole... heh. Mutta opettavainen se on varmasti.

Ongelmia treenissä on nyt paikalla pysymiset. Siis joo, tottiksen paikallaolot ja agilitypaikallaolot on todellakin asioita eri universumeista. Ei niillä ole toistensa kanssa mitään tekemistä. Ainakaan koiran mielestä. Ainakaan aluksi.

Joten pitää olla tarkkana, erinomaisen tarkkana niiden käsien, suun aukomisen ja ihan minkä tahansa kanssa, jonka koira yli-innokkaana voisi lähteä lukemaan vapautuskäskynä. Voi jee. Olen ehkä aika surkea tässä, vaikka juuri saman asian kanssa nillitän alkeiskurssilaisille :D Lisa kun on ollut sellainen tatti. Nytkin yritin toisella videolla olla tosi tarkkana vapautusten kanssa, ja sitten yhden kerran unohdin ja otin vapautukseen myös käden liikkeen ja heti sen jälkeen Manu sitten ponnahti liikeelle heti käden liikkeestä. Toooosi kätevää!

No mutta ei se mitään. Sitä paitsi saattaa se oppia vielä. En ole vielä oikein ottanut selvää, onko se kauhea "bully" vai kilttipoika koulutettaessa ;) Ehkä vähän molempia.

Tänään tehtiin putki-hyppy-treeniä, mutta suurin osa ajasta meni tosiaan siihen paikallaolojen vahvistamiseen. Unohdin myös alussa palkata kunnolla, yhtäkkiä keksin sentään alkaa kehumaan ja huomasinkin sitten vetoleluun vaihtaessani, miten paljon paremmin se toimii palkkana. Ja yhtään hammasosumaa en edes itse saanut, joten ehkä me vähitellen kehitytään ja vetoleluakin  uskaltaisi käyttää.

Hallikauden treeneistä Manun osalta en osaa vielä sanoa. Jos Manu ei osaa ryhmätreeneissä rauhoittua, niin en vie sitä niihin. Omalla ajalla varmaan voidaan treenata ja koettaa sitten sitä tottista porukassa. En halua että se oppii vain stressaamaan ja kiljumaan kisoissa. Vaikkakin tuntuu kyllä mahdottomalta tehtävältä tällä hetkellä...

Kelit on olleet täällä melkoisen tuulisia. Mutta Manu ei ollut moksiskaan vaikka esteet lakoaa nenän edestä paikalla oloa vaadittaessa...

(huomenna me aloitetaan oikeasti pujottelutreeni)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti