lauantai 30. toukokuuta 2015

Paketti on pian kasassa

Nimittäin Manun agilitypaketti :)

Kotona ollaan kaksi tai kolme kertaa nyt toukokuun aikana tehty pujottelua kuuden kepin voimin, eri kulmissa, ja pujottelu on siis vielä melko reilusti kujalla (tai muuttuu kujaksi viimeistään parin toiston jälkeen kun kepit on vain maassa kiinni). Viimeksi ollaan pujoteltu joskus huhtikuun alussa, arvelisin. Se vaan hoksaa tosi nopeasti mistä on kyse ja mistä palkan saa. Fiksu poju!

Manu oli eilen Kallilla mukana kun vedin treenin ja sai sitten lopuksi pujotella ja tehdä vähän rataakin. Autossa meinasi jonkin verran haukuttaa kun muut sai mennä putkea ja rallatella, mutta ihan siedettävässä määrin, koetin välillä käydä palkkaamassa hiljaisesta olosta.

Kun lopulta pääsin Manun kanssa kentälle alkoi tietenkin satamaan, ihan kunnollakin. Mutta meillä oli niin kivaa, etten antanut sen haitata!! Tehtiin pujoa ohjureilla jo melko suorana, mutta onhan siinä helpotusta siltikin reilusti kun täysin suoraan vertaa. Kokeilin sitten "kuhan vaan" myös ihan oikeaakin pujottelua ja Manuhan teki sen viimeistä väliä vaille kokonaan, ihan hyvällä rytmillä vielä :) Lopuksi irrottelin kujapujosta ohjurit ja otetiin kujaa ilman ohjureitakin ja se meni aivan yhtä hyvin.

Pujottelu on meidän viimeinen este ja sen jälkeen on kaikki esteet suoritettavissa, joskaan ei vielä kisavalmiita. Tärkeintä olisikin nyt saada koira ratavalmiiksi ja kun radat onnistuu, niin sitten me ollaan kisavalmiita :) Itsenäisyyttä tietenkään unohtamatta, itsenäistä estesuoritusta onneksi voi vielä vahvistaa kisaurankin alettua ja Manulla se on jo tosi hyvällä mallilla, paimen kun on. Pistän kaiken sen piikkiin...

En tosiaan osaa ottaa kiitosta itselleni Manun taidoista, se vaan on ollut superoppivainen ja lahjakas. Manun taidot pelkästään ei tosin meille tuloksia tuo, heh, sillä vauhtia sillä on niin paljon, että tulee olemaan haastavaa pysyä sen mukana tai saada Manun pysymään minun ohjauksessa tai miten se pitää nyt ajatellakaan... Paljon on opittavaa paimenkoirailijalla.

Mutta rauhoittumistreenien menestyksen perusteella uskallan tosiaan vähitellen alkaa jo haaveilemaan kisaurasta yleensäkään. Hyvä siitä tulee :)




https://youtu.be/uRzSdYnwgwc

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti