keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Tiistain agilityt

Lisa pääsi eilen ohjattuihin treeneihin. Tehtiin ensin pientä sykkyrää okserin kera (piirroksessa vasemmalla). Lisalla ei nyt yleensäkään ole mitään ongelmaa rimojen kanssa eikä ollut nytkään, okseria siis tarkoitan. Ongelmat mahtaakin olla ihan erit sitten maksin kanssa.. Videolle olisi kiva suoritusta ollut kyllä saada, mutta kun ei ole kuvaajaa. Aain aikalailla eri vauhtisia suorituksia ottamalla koiraa mukaan, kuin lähettämällä. Myös 3-4 välin haltuunotto toimi vaihtelevasti, kokeilin sitä myös vastakäännöksellä. Se oli luonnossa ehkä hieman tiukemmalla välillä kuin kuvassa.


Toisena treenikuviona oli hauskaa kääntelyä putkien kanssa, piirroksessa oikealla. Kakkosputkesta ulos tullessa ei linja ollut valmiiksi noin hyvä kolmoselle, vaan koira piti varmistaa mukaan, muuten tuli helposti ohi. Esteet eivät kenties olleet aivan kuten piirroksessa muutenkaan, mutta jotakuinkin. Vitoshyppy ehkä aavistuksen lähempänä muuria ja ykkönen paremmassa kulmassa kakkosputkeen nähden, mutta kauempana, joka teki kulmasta melko sokon. Neloselle vienti onnistui yllättävän hyvin leijeröimällä vitonen. Tämä oli semmoinen "onnistuttiin me!" -pätkä, keinusuoritukset otettiin varman päälle namitettuna, toimi hyvin!

Lisa oli innokas kuin aina, en huomannut siinä eroa entiseen. Se räkytti odotellessamme, kuten aina ennenkin, ja teki lujaa ja puhtaasti, siis rimoja tiputtelematta. Ensimmäisessä treenissä se liukastui kerran kolmoshypyltä laskeutuessa, kun en ilmoittanut suuntaan ajoissa ja kerran törmäsi rimaan kiellon kera, kun koetin jättää kolmoselle liian varhain karkaamalla itse jo ohjaamaan nelosta... Toisessa treenissä se taas liukastui kerran putkessa, suoritettaessa sitä ekaa kertaa.

Liukastelut eivät ole Lisalle tyypillisiä, joten syynä niihin voi olla joko pitkä tauko ja yli-innokkuus radalla (se myös louskutti minulle joka kerta lähtöön jättäessäni, joten sekin kertoi vähän ylimääräisistä kierroksista) tai kenties vielä jotkin leikkauksesta aiheutuneet jutut, jos ei olekaan aivan vielä lihaskunto palautunut. Tai molemmat mainituista.

Lämppälenkeillä liikkui niin pirteästi ja iloisesti ja muutenkin oli hauska havaita, että oli mielissään, vaikka pakkasta jonkin verran olikin. Hallissa oli tosin vaikeahkoa pitää koira koko ajan lämpimänä, koska treeni oli niin lyhyttä eikä koira ehtinyt kunnolla lämmetä ja kuitenkin palautteen vastaanoton ajan piti odottaa. Joten kenties parempi vaihtoehto kylmellä säällä kuitenkin olisi pidempi treeni, jolloin koira lämpeää paremmin, eikä ehtisi viluuntua niin herkästi joka välissä.

--

Manun kanssa ei päästä tänään treeneihin autojuttujen vuoksi. Koetan huomenna ehtiä käymään hallilla itsekseen  sen kanssa, kun säätkin on suosiollisemmat taas, viikonlopun säistä puhumatta. Ja nyt kamera mukaan! Ja muistikortti! Ja akku! Ja muistan kuvata! ;)

--

Oulussa käydään viikonloppuna pohjoisen mittapuulla isot kisat OKK:n hallilla. Seuraavalle viikonlopulle olen ilmoittanut Lisan Tornioon Raunon radoille, mukava päästä pitkästä aikaa kisaamaan. Paikkana Ilomäen maneesi, ihan uusi tuttavuus meille ja se taitaa koskea muitakin kisaajia. Kisoihin ilmoittautuminen oli jostain syystä aivan ylijännää ja kipristeli vatsan pohjassa asti :D Nyt on jo ihan jees olo ja oikeasti tosi hauska päästä pitkästä aikaa kisaamaan - toivon vain todella että saat suosii, vaikka maneesi lämmitetty onkin +8 asteeseen. KAS:sin maneesikisoja lämmöllä muistaen - enkä oikeastaan vitsaile, meillä oli Foxyn kanssa niin hauskaa siellä niin monesti  

Mutta nyt riittää jaaritukset. Huomenna kenties lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti