keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Kahden pojan kanssa - lisätty pari kuvaa!

Huh.... Foxyn urakka on ohi, synnytyksen suhteen. Siellä se nyt lepäilee sängyssään kahden piskuisen tai ei niin ihan piskuisen pojan kanssa. :) Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan niin kuin toivoin, siltä osin, että kaikki pennut olisivat olleet terveitä. Tarina meni näin...

Foxyn saatua iltapäivällä tyhjennettyä suolensa huolella, petailtua sinne sun tänne ja läähäteltyä pitkin päivää tärinän ja vapinan säestämänä, se aloitteli vajaat viisi varsinaisesti levottoman käytöksen; ei löytänyt hyvää asentoa ja petasi koko ajan, läähättämisen ja tärinän lisäksi. Puoli kuudelta se kokeili ensimmäisen kerran ponnistaa. Ponnisteluyrityksiä tuli silloin tällöin, melko varovaisesti, parhaiten se tuntui työntävän, kun sitä silitteli kyljistä samaan aikaan.

18.40 Käytimme sitä ulkona, jossa se kakkausasennossa punnersi sikiöpussin näkyviin ja kuljetimme sen takaisin pentukoppaan. Pussi valitettavasti häipyi näkyvistä, mutta Kaija tunnustellen totesi sen edelleen olevan ehjä. Odoteltiin. Foxy ponnisteli välillä ja käytiin vielä toisenkin kerran ulkona - tuloksetta sen suhteen. Foxy tahtoi enempi ollaan huolissaan siisteydestään ja pedin siisteydestä, kuin pennun ulos saamisesta. Vaikka tokihan siisteyskin on tietenkin tärkeää näissä hommissa... ;)

Kuitenkin aikansa siinä pyörittyään ja ponnisteltuaan, yrittäen karata välillä sänkyyn ja vaihtaen asentoa loputtomiin, ensimmäinen pentu mulahti nätisti ulos pää edellä.

klo. 19.32. siis syntyi ensimmäinen pentu. Se oli poika trikkimerkeillä jotka ulottuivat kasvoilta kaulalle asti. Niin nätti poika... Foxy putsasi sen huolellisesti, leikattiin napanuora ja annettiin Foxyn hoitaa hommat, vaikka se yrittikin pariin kertaan viedä pentua pois ottaen sen suuhunsa välillä vähän kovemminkin. Sitten huomattiin, että sen sisuskalut olivat tulleet ulos. Samalla Kaija laski varpaat joita oli useampia kuin olisi pitänyt ja lisäksi sillä oli vielä pahanlaatuinen huulihalkio. :'( Pikkupoika vietiin Foxylta pois. Se oli ilmeisesti itsekin ollut sitä mieltä, ettei se aivan ole eläjäksi, koska se kuljetteli poikaa suussaan, mitä se ei muille pennuille tehnyt.

Jäimme odottamaan lisää supistuksia ja ponnistamaan uutta. Toki mieli meinasi olla vähän maassa, mutta ei auttanut kuin tsempata Foxya ja toivoa parempaa onnea seuraaville!

Vajaat kuusi oli seuraava poika jo hollilla ja se oli tulossa jalat edellä. Myöskin sikiöpussi oli jo rikki. Foxy edelleen ponnisteli vähän harvakseltaan, mutta klo. 19.58 oli jo toinen poika maailmassa, kun autettiin sitä vähän lisäksi jaloista kiskoen. Värimerkit näyttäisivät nyt mustilta, sijoittuen oikealle puolelle päätä ja hännäntyveen. Tässä olikin sitten poika jota Foxy sai putsata yllin kyllin ja niin se tekikin :) Poika on oikein jämäkän näköinen, paksukaulainen jötikkä, tainnut tulla isäänsä. ;) Painoa sillä oli 185 g.

Väsynyt mamma ja ensimmäinen oma poika

















Foxyn touhuttua aikansa elävän esikoisensa kanssa, jäimme odottelemaan vielä seuraavaa. Toiveena oli saada vielä kaksi ja toivon mukaan vielä tyttöjä... Kolmas pentu syntyi samalla kaavalla kuin kakkonen, jalat edellä ja pääsin sitäkin kiskomaan maailmaan. Sekin oli poika, täysin valkoinen ja painaa 177 g. Mutta mikä tärkeintä, molemmat vaikuttavat olevan terveitä, hanakasti tissillä ja vikisemässä jos jokin on vähän huonommin.

El Chico Blanco






















Saldona siis kaksi poikaa, valkoinen ja mustavalkoinen. Foxy on hieno äiti ja hoitaa pentusiaan huolella. Se söi, kun tarjottiin ruokaa, pihalle pitäisi vielä päästä viemään. Valitettavasti omaa sijoitusnarttua ei saatu... Eikä saanut kukaan muukaan. Molemmat näistä urospennuistakin taitavat olla jo varattuja... :)

11 kommenttia:

  1. Voi, mikä tarina! Kaksi TERVETTÄ poikaa on kyllä hieno tulos! Hyviä vointeja mammalle, pojille ja apujoukoille!

    VastaaPoista
  2. Sydämelliset onnentoivotukset teidän poppoolle ja erityisesti Foxi emolle!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, nyt teille on pennuntuoksua talo tulvillaan. Onnittelut poikasista ja jaksamista Foxi-mamille ja muulle väelle!

    VastaaPoista
  4. Onnea kovasti pentusista ja tsemppiä jatkoon! Pojatkin on oikein kivoja. Meilläkin niitä tuli vähän enemmän kuin oli tarvetta ;)

    VastaaPoista
  5. Paljon onnea pikkuisista! Varmasti ihania pikkuisia <3 <3
    Niin, aina ei kaikki mene niin kuin toivoo, meinaan se eka pikkuinen.
    Pääasia, että nyt on siellä pentulaatikossa kaikki hyvin!
    Yritä Lotta levätä nyt välillä :o)
    t. Marja, Roosa ja Rocky

    VastaaPoista
  6. Voih ihan jännittyneenä sai lukea... Onnittelut veljeksistä! Kaiken a ja o on se että he ja Foxy ovat terveitä. Muistahan sitten jossain vaiheessa laittaa pikkuisista kuvia nähtäville ;).

    VastaaPoista
  7. Onnea pikkuisten johdota.... mammalle ja koko perheelle! :)

    VastaaPoista
  8. Paljon onnea teille kaikille ja erityisesti uudelle parsonäiskä Foxylle,rapsutuksia hienosta suorituksesta!! Tuskin maltan odottaa että pääsen näkemään uudet pikkuiset pojat!

    toivottelee Anne

    VastaaPoista
  9. Kiitos onnitteluista, on se aikamoista hommaa, synnytyksessa mukana oleminen :)

    VastaaPoista
  10. Onnittelut pentusista!! Ikävä juttu se esikoinen, mutta tämmöinen se luonto äiti on..aina ei mene kaikki niinkuin toivoo. Ihania pikku tuhisijoita!! Halit!!!

    VastaaPoista