keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Katsaus kalenteriin (+ tilannepäivitys)

Alkuvuosi on mennyt ohi niin lujaa, että olen ehtinyt vain pari kertaa aivastaa ja yskiminen jatkuu vieläkin. 

Tein tuossa jossain vaiheessa helmikuuta jonkinlaista kisakalenterin päivitystä, johon liittyi myös tavoitteet kisoissa - edellyttäen tietenkin, että päästään myös treenaamaan. Ensimmäiset kisat piti startata Pellossa viime viikonloppuna. No, treenaaminen on ollut täystauolla niin henkisesti kuin fyysisestikin - ei vaan ole voinut, jaksanut tai kyennyt edes ajattelemaan mitään - kunnes tänään sitten jonkin (?) innoittamana tartuin kalenteriin kirjaimellisesti ja katsoin miten meillä olisi aikaa ja rahkeita treeneihin ja kisoihin.

Lisalle tulisi saada paljon kontaktien vahvistamista, siis paljon. Ja myös minulle selkeä päämäärä niihin, mitä minä Lisalta haluan. Koska se ei valitettavasti ole aivan selkeää... (Mitä minä haluan?? Apua!!?) Manulle taas treeninä pujottelua ja hyppytreeniä lyhyiden 8-10 esteen radan muodossa, jossa rimakorkeudet voisivat vaihdella 40-60 välillä. Ja esteet toki voivat sisältää muutakin kuin pelkkää hyppimistä.

Näiden lisäksi meidän kaikki koirat saisivat aloittaa jumppatreenit. Viimeistään ensi viikolla siis, kun palataan taas arkeen. Aloitetaan kaikki tassujen hypistelyt. Toivottavasti oma olo on sitten jo entisellään, tuntuu, ettei oikeasti vieläkään oikein innosta mikään. :(

Päästäisiin treenaamaan ensi viikosta alkaen 2-3 kertaa viikossa, 2 kertaa lyhyttä täsmätreeniä ma ja su muiden treenien yhteydessä sekä yksi pidempi treenisessio keskellä viikkoa ihan rauhassa. Täsmätreenit sisältäisivät pujottelu- ja kontaktitreeniä, pidempi treeni rataa ja ohjaustreeniä. Jos tämä toteutuu, uskaltaisin Lisan kanssa kenties testaamaan kontaktiosaamista Tornion kisoihin kuun lopussa, jolloin treeniä olisi alla kolme tehokasta viikkoa + viikonloppu koulutus Helena Potfajovan opeissa, MIKÄLI aikataulut onnistuu sovittaa yhteen tuolle sunnuntaille tai sitten Joensuussa pääsiäisenä kun ollaan reissussa, senkin kanssa on tosin vähän sovittamista. Mutta olisi minulla sinne pari kummilahjaakin vietävänä, joten ei pöllömpi idea ollenkaan :)

--

Huomenna ollaan lähdössä Sotkamoon lasten kanssa extemporeena ja mukaan saavat lähteä Lisa ja Manu. Kamera myös, josko oikeasti saataisiin vähän lomafiiliksiä tallennettua tännekin :)

--

Vielä OT:nä, Igsy on voinut erinomaisen mainiosti, se on pirteä, reipas, iloinen, innokas, syö hyvin, leikkii, lenkkeilee, seisoo hyvin jne jne jne. Se voi siis hyvin! Edelleen :) Jei!

Myös Joren uloslähdöt ja sisäkäyttäytyminen on paremmalla mallilla entiseen verrattuna. Ollaan tehty myös siedätystä portin / häkin läpi poikien kanssa, etteivät rähisisi tai haukkuisi toisten tekemisille, sekin tuntuu tuottaneen tulosta.

Siedätys on tapahtunut niin, että palkkaan ruoalla, kun katsovat toisiaan (tämäkin treeni on varastettu CU-kirjasta, siellä kulkee nimellä: "Look At That!" - jossa ei toivottua käytöstä aletaankin palkkaamaan, eli meillä toisen tuijottamista. Tehdään siitä siis kiva leikki, katso toiseen koiraan - ja saat namin, eikä niin miten ollaan tehty, katso toiseen - kielto, murinaa jne. :)

Tätä kannattaa soveltaa muihinkin saman tyyppisiin tilanteisiin, mm. Manulla se toimii aktiivisena rauhoittumistreeninä hallissa, jolloin se minun tuijottamisen ja piippaamisen / mahd. komennushaukun sijasta saakin palkan siitä, että hetken aikaa keskittyykin siihen mitä muualla tapahtuu (huom. ilman että aikoo haukkua). Tämä voisi siis toimia myös meidän "Haukun treeneissä / kisoissa kaikkea, joka liikkuu liian lujaa ja liian äänekkästi" - Lisaan. Rakastan sen kirjan ideoita - ei ne uusia ole, mutta itse on niin surkea soveltamaan, joten paljon on saanut uusia ajatuksia kyllä (se vaan kun ne pelkät ideat ei aivan vielä riitä...).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti