maanantai 10. elokuuta 2015

Terveysasiaa

Pitäisi ostaa uudet sohvat. Lisaa kun tuntuu olevan mahdoton kontrolloida niin, ettei se pääse hyppäämään sohvan käsinojalta alas, ja ne käsinojat on meillä tosi korkeat. Tai toinen vaihtoehto olisi tietenkin olla päästämättä sitä enää sohvalle... mutta aika julmaa. Ei vaan toki se on alettava sille, jos ja kun siltä vaikuttaa ja siltä se nyt vaikuttaisi. Haluaisin kyllä nahkasohvat kankaisten sijaan, vaikka erinomainen pestävyys noissa onkin, muttei meillä oikeastikaan sohvanhankinta ole nyt ajankohtaista.

Olen siis jo vähän huolissani pian 7v pikkukoiran etuosan nivelistä, Lisallakaan kun kulmauksia ei ole muille jaettavaksi asti ja itselläänkin niitä on vähän hintsusti. Olen myös ollut kuulevinani muutoksen äänessä, jolla se laskeutuu lattialle. Siis se on kovaäänisempää. Ehkäpä lihakset eivät enää ole niin tuliterässä kuin pari vuotta takaperin ja jousto alkaa heikkenemään. Etuosan kuvaaminenkaan tuskin olisi pahitteeksi.

Lisäksi Lisalla ovat nyt jatkuvalla syötöllä vaivanneet anaalirauhaset. :( En oikein tiedä mitä sen kanssa tekisin. Ajattelin nyt ensihoitona kokeilla paluuta raakaruokintaan, josko vointi paranisi edes vähän. Nyt vuoden kuluessa se on minusta muuttunut selkeästi huonompaan suuntaan ja nappulaa ollaan harrastettu nyt puolitoista vuotta? Ehkä? Mutta toki iän tullessa kroppaan vain tulee väistämättä muutoksia ja anaalirauhasvaivat ovat saattaneet tulla jäädäkseen. Aina niitä on ollut, mutta ne on pystytty pitämään kurissa 1-2kk tyhjennysvälillä tai jopa harvemmalla. Nyt tyhjentää on täytynyt joskus jopa muutaman päivän välein ja niin se ei oikein käy, se on turhan herkkää aluetta ja turhan kova toimenpide tehtäväksi kovin usein. Lisa vain puree ja nuolee takapuoltaan aivan raivolla välillä, ettei muutakaan vaihtoehtoa ole. Leikkaus on ollut mielessä ja ehkä se pian on ainoa järkevä vaihtoehto, mutta kylläpä se taas mietityttää, leikkaus kun on kuitenkin aina leikkaus.

Jorella taas on likaiset vehkeet. Sillä on siis aina ollut jokseenkin vaikeuksia pitää itseään puhtaana, pippeli tippasee valkoista/keltaista möhnää aika ajoin ja nyt sitten minusta haju on ollut niin voimakas, että mietiskelin pitäisikö puhdistamiseen käyttää jotain muutakin kuin vettä. Se ei tosin ole käytökseltään sen kummempi, hyvän tuulinen ja reipas, nukkuu hyvin, eikä kyllä edes yritä puhdistaa itseään sen enempää kuin ennenkään, joten en usko, että se on kovin kipeä. Kokeillaan betadinehoitoa ensiapuna ja katsotaan mihin suuntaan se menee.

Ja tästä päästäänkin taas aiheeseen Joren leikkauttaminen. Josko tänä syksynä lopulta sekin.

Manulla ei ole ollut erityisempiä huolia terveyden kanssa. Hieronnan sille mahtaisi voida suorittaa hieman useammin, koska selkeä yhteys on sillä miten paljon treenataan ja miten huonosti se vaihtaa laukasta raviin lenkillä, eli vetää kroppaa juntturaan, kun lihakset on juntturassa. Se vaihtaa raville jossain vaiheessa, mutta laukka nousee taas hyvin helposti, vaikkei vauhtiakaan olisi.

Jäähkällä Kallinkankaalla, hieno on ravi jos se vaan malttaa

Meidän kiveysprojeksti ja Manu. Ja Ankka. Jolta nykyisin puuttuu toinen jalka.

Ossin synttärikemut ja uudet pallonnakkeluvehkeet. Lisa oli aina mukana geimeissä.


Muutamat treenivideot on julkaisematta, joten josko seuraavaksi muokkaamaan niitä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti