keskiviikko 12. elokuuta 2015

Ratatreenit Oulussa (parin viikon takaa)

Manun kanssa pistäydyttiin 1. päivä tätä kuuta Oulussa ratareeneilemässä. Vielä(kään) ei olla ilmoittauduttu virallisiin kisoihin, enkä oikein tiedä milloin tuo päivä koittaa, en vain pääse täältä kotoa.

Tuloksena tältä radalta (video alla osasta treeniä) olisi ollut hylky n. 10 kertaa mahdollisesti, about, mutta treenin kannalta me siellä oltiinkin!! :) Manu stressasi jonkin verran muista koirista, alkuun tosi hyvin, mutta kun sille kävi selväksi, ettei se pääsekään heti hommiin vaan joutui hengaamaan ensin, alkoi stressaaminen ja sitä mukaa myös ylimääräiset nuuskuttelut ja toisille räyhäminen. Yksi iso belggari siellä oli joka oli erityisen pelottava, vaikkei se yhtään meitä provosoinut.

Mutta. Huonomminkin olisi voinut mennä. Videoltakin näkee, kun Manu reagoi koiran piippaamiseen startissa odotellessaan, mutta sen pelkän vilkaisun jälkeen oli vain tiiviimmin lähdössä radalle minun kanssa, eli kuten olen arvellutkin, niin ei se uhittelun halusta kenellekään ala, epävarmuuttaan vain.

Radalla oli monta todella upeaa pätkää, kontaktit toimi (ehkä jopa ihan) poikkeuksetta (en aivan varmasti enää muista), pujottelulla oli ongelmia sekä niiden löytymisen kanssa ja sitten lopulta myös niiden lopettamisessa, eli putkeen pääsemisen kanssa. Videollakin näkyy, että on likimain hakemassa hyppyä vasemmalta, mutta päättikin mennä putkeen - kaikilla muilla kerroilla meni hypylle ja sitten toiseen päähän putkea ja siitä olikin sitten hankala enää tehdä muuta. Olen opettanut sen niin hyvin etenemään yksin, että kun minä tulen rinnalle sitä ohjaamaan tulee Manulle kamala hoppu ja kiire niin, että ainakin se viimeinen keppiväli jää tekemättä, jos välillä useampikin.

Ja monessa kohtaa naureskelen miten tuurilla se menee sinne minne pitää, vaikka minä ohjaan ihan täysin mitä sattuu!

Että kyllä me pm-joukkueeseen mennään aikaa hätäisesti kasaan kyhätyllä työkalupakilla, muutamia ihan perus välineitä puuttuu, kuten vasara ja höylä. Ehkä myös saha. Mutta eipä se kovin moneen pakkiin mahdukaan. Hah hah. Nyt pitää jo mennä nukkumaan.

Tässä video. Lopussa Lisan kanssa kontakteja. Niijuu, niistä ei mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti