keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Rommi-Pommi matkaan

Lähdetään perjantaina viikonlopuksi Ilsen ja poikien kanssa Kainuun suuntaan, Lisa saa jäädä juoksujensa takia kotiin ja Foxy sille seuraa pitämään. Kotipuolen irlanninsetteri herra saattaisi tykätä vähän liikaa näistä meidän tytöistä, joten mukaan Sotkamoon lähtee vain Jore.

Rommi tulee meidän kanssa Kajaaniin asti ja lähtee hoitoperheen mukaan kahdeksi yöksi. Tämä hoitoperhe on meidän Rommi-projekti perhe, jonka kanssa ollaan otettu päämääräksi parantaa Rommin elämänlaatua tarjoamalla sille uusi koti heidän luotaan. Viikonloppu tulee olemaan aika ratkaiseva askel molemminpuoleisessa tutustumisprosessissa ja toivotaan, että yhteinen sävel alkaisi löytymään jo heti ensimmäisen vierailun aikana. Tähän mennessä Rommiin on tutustuttu vasta meillä. Vastoinkäymisiin ollaan varauduttu, ei mitään erityistä odottaen vaan varautuen kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaankin. Rommi on kuitenkin Rommi :)

Mitään erityistä en perheen ominaisuuksilta ole loppujen lopuksi vaatinut - vain kykyä ymmärtää Rommin rauhattomuutta, kykyä olla sille johdonmukainen laumanjohtaja ja mahdollisuutta tarjota sille arkista rutiinia päivästä ja viikosta toiseen, tietenkään unohtamatta sen tarvetta liikuntaan ja työn tekoon. Näillä eväillä me päästään jo pitkälle ja yhteistyö on tärkeää meidän ja perheen kesken.

Onhan tätä ratkaisua kyseenalaistettu vähän vaikka miltä suunnalta ja myös meidän taholta ennen päätöksen tekemistä. Mutta me koetaan, että Rommi tarvitsee sen rauhallisen kodin, missä asiat on ja menee aina samalla tavalla tai mahdollisimman pienillä muutoksilla. Missä sille on selkeä paikka laumassa eikä lauman kokoonpano vaihtele alituiseen. Missä sen tarvetta touhuta ymmärretään, mutta osataan/pystytään myös hillitä... Viikonlopun jälkeen tiedetään lisää. Rommi tulee siis meille kyllä vielä hoitoviikonlopun jälkeenkin, joutuu raukka vielä 10-12. päiväkin veljeni luokse hoitoon :P No, tuleepa ainakin testattua sitä ainokaisena ja sehän vaan nauttii sellaisesta huomion määrästä. :)

2 kommenttia:

  1. Moiks, me ollaan ihan pihalla kun ei olla aikoihin täällä käyty:(
    Siis ekaks Lisalle paljon paljon onnea! Niin ne vuodet näköjään vierii=)
    Ja Rommille hyvää matkaa, toivotaan että löytyisi se oma hyvä koti. Raskasta varmaankin mutta pidemmän päälle varmasti hyvä ratkaisu jos Kaikki 3 lähettävät paljon paljon rapsuja jotta Rommin olisi hyvä olla, elämä on välillä täynnä vaikeita valintoja...... Mutta hienoa että olette keksineet muitakin ratkaisuja kuin sen ikävän yhden johon niin moni sortuu, taistelu paremman elämän puolesta ei ole koskaan turhaa!
    Tsemppiä ja iloista joulun odotusta koko porukalle!

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti Rommi saa tästä hyvän kodin, tsemppiä teille!

    VastaaPoista