maanantai 20. joulukuuta 2010

Jänesniemen koulutus

Koulutus on ohi ja olipa kivaa :) Erityisesti siksi, että Foxy sai niin ylenpalttiset kehut ja luotto siihen on taas pilvissä! Se luki niin herkästi joka liikkeen ja katseen, että sain olla tosi tarkka ohjaamisen kanssa ja tietenkin niitä mokia tuli sitten vähän väliä, sellaisessakin kohdassa missä vetämässä oli hyppy, putki ja puomi ja luonnollisesti vain yksi oikea vastaus, tällä kertaa b). Ekalla kerralla sain kyllä näytettyä oikein, mutta sitten kun jäätiin hiomaan minun onnetonta saksalaista, joka meni melkein joka kerralla takaakierto persjätöksi tai joksikin ihan muuksi tai jäi kesken tai muuten vain sähläsin, alkoi sitten Foxykin tietenkin herkemmästi testaamaan muita vaihtoehtoja, jos ei se putki olekaan se oikea, kun ei tässä mihkään edetä...

Saatiin jo kisaavana koirakkona tehdä alkuun kisanomainenrata niin pitkälle kuin pääsee, ja kyllä me vähän yli puolen välin 32 esteen radasta päästiin, mutta puomin alastulo oli niin röyhkeä loikka, että siihen se tyssäsi (jouduin ohjaamaan vasemmalta, enkä ole vieläkään treenannut sitä kuntoon; vasemmalta ohjattuna Foxy hyvin herkästi hyppää alastulon.). Saatiin sitten palautetta kontaktitreenaamisesta, myös keinulla, koska sekin oli vähän niin ja näin. Foxylla oli vauhti ihan mieletön(män kamala) en meinannut yhtään pysyä mukana ohjauksessa ja vähän onnen kantamoisilla päästiin niinkin pitkälle. Tuntui hyvin tyypilliseltä kisaradalta, jossa Foxy menee ja minä koetan kovasti pysyä mukana!! :P

Elina kehui Foxya herkäksi ja nopeaksi koiraksi, jonka ohjaaminen on sitten luonnollisesti myös vaikeampaa, minullahan siinä on edelleen aika paljon vaikeuksia. Mutta eihän se auta kuin treenata! :) Pistän pihalle esteet pystyyn, kun ei tässä kerran taida hallillekaan päästä ilman muiden kyytiä. Meillä on kuitenkin muutaman viikon päästä jo kisat. Jee! :)

Alussa on pätkä myös Carinan ja Lisan menoa ja Lisakin oli tosi taitava!! :) En vain saanut kuvattua enempää, kun koetin samalla lämmitellä Foxya ja Lisa oli heti tulossa meidän luokse palloansa esittelemään, kun treenaamisesssa oli tauko. Ovat Carinan kanssa vielä tosi vähän ehtineet nyt treenatakin juoksujen takia, että Lisa oli vielä erityisen kiinni minussa, vaikka kieltäydyinkin tekemästä sen kanssa mitään..


3 kommenttia:

  1. Eikö ookki Elina kiva kouluttaja! Me ollaan täällä Turussa oikeestaan aika etuoikeutettuja. Meilläkun on Janitan ja Jaakon lisäksi vielä Elinakin ;).

    VastaaPoista
  2. Oli, Elina oli kiva; tosi selkeä ja opettavainen :) Te kyllä tosiaan olette etuoikeutettuja siellä ja jos me joskus vielä muutetaan takaisin Suomeen, niin pakko varmaan lähteä Turkuun! ;)

    VastaaPoista