lauantai 5. toukokuuta 2012

Terveysasiaa

Ei nyt tunnu tulevan tästäkään keväästä mitään kisakevättä (eikä treeni sen puoleen). Oulussa on kisat juuri menossa, mutta me vielä varoaikaillaan. Rovaniemellä olisi kisat äitienpäivänä, mutta meille tulee keittiökalusteet perjantaina, joten niitä laitellessa menee viikonloppu, vaikka varoaika olisikin kyllä jo ohi. Marjaana houkutteli Kokkolaan parin viikon päästä, sinnekin pitäisi yökyliin lähteä ilmeisesti, joten mietinnässä on vielä. Sen pitäisi kyllä periaatteessa onnistua, joten ehkäpä, uudet kisamaisemat tekisivätkin meille varmaan Foxyn kanssa terää :)

Lisa kävi tänään lääkärissä näyttämässä itseään. Sillä oli toissapäivänä emätin / ulkosynnyttimet ruvella, se siis oli joko itse purrut ne sellaisiksi, tai toinen vaihtoehto on, että takapuolta maahan hinkatessaan on vahingoittunut, koska ruvella olivat myös kintereet. Jälkimmäinen kyllä selittäisi sen, hoksaan sen nyt itsekin. Punoitus ja ruvet olivat nimittäin tänä aamuna jo poissa. Sitä oli kyllä myös leuassa, siitä en osaa sanoa mihin se sen on ruhjonnut... No, anaalitkin siellä tarkastettiin ja ne oli ihan ok, olen koettanut niitä putsaamalla pitää kunnossa ja nyt pitää koirat mahdollisimman säännöllisellä liikunnalla, se säännöllisyys kun on lasten tultua loistanut poissa olollaan, se on myönnettävä, mutta arki tästä vähän kerrallaan helpottuu, jospa ongelmat sen mukana.

Lisalta otettiin kuitenkin verinäytteet, vaikka vähän vastahankaisia siellä oltiinkin kun ei sairaalta vaikuttanut (Esa käytti sen, kun minulle iski kamala räkätauti). Verikokeita olen jo jonkin aikaa miettinyt otettavaksi, kun Lisalla on semmoista "pikkukremppaa" vähän joka asiassa. Esimerkiksi:

- Satunnaista oksentelua, mitä sillä ei ole ennen ollut. Aamuisin tosin vain, ennen ruokaa, mutta silti.

- Pissaamisen kanssa sillä on aina vähän ollut ongelmia, helposti tulee hätäpissa ja ulos päästyään on kova hoppu päästä asioille. Pissaamisongelmien vuoksi käytettiin se verikokeissa syksyllä 2009, mutta tuolloin tulokset olivat puhtaat ja pääteltiin ongelmien johtuneen fanaattisesta lumipalperoiden syömisestä ulkona ja alle vuosikashan se vielä tuolloin olikin.

- Iltaisin se on viime aikoina hakenut paikkaa nukkumaan mennessään, vaihtaa sohvalta toiselle ja on oikein läheisyyden kipeä, välillä nukkuu myös lattialla ja muissa ihmeellisissä paikoissa. Lisa on siis aina ollut ehdoton sohvakoira.

- Se on myös saanut muutamia "lähetyksiä" ja käynyt yhtäkkiä sohvalta muistuttamassa Jore tai joskus jopa Foxya jostain esim. hammastamalla ja murahtamalla ja hipsii samoin tein takaisin nukkumaan.

- Tärinää ja tutinaa sillä on ollut aina enempi tai vähempi, esim. ruokaa odottaessa, se ei ole nyt mitenkään lisääntynyt. Viimeksi reilu vuosi sitten, kun anaalit olivat huomaamattani täynnä ja valeraskaus pahasti päällä, se oli koko ajan jaloissa ja tärisi ja siksi käytettiin viimeksi lääkärissä kummallisten oireiden vuoksi. Mutta tuolloin vain tyhjennettiin anaalit ja saatiin Galastop resepti, jota en tosin hakenut.

- Se myös jäytää toisinaan tassujaan ja silmäthän ne vuotaa silläkin.

Että kyllä tässä on jo luulotautiselle muutama oire liikaa ja on saatava mielenrauhaa jostain... Toivottavasti tosiaan vain luulotautia. Mikäli kokeet ovat puhtaat, kiinnitetään enempi huomiota ruokinnan soveltuvuuteen ja muuhun ihan arkipäivän touhuun. Voihan sekin aktiivisella reppanalla vaikuttaa, ettei olla agilitytreeneissä päästy käymään, vaikka kyllä ne tässä arjessa saavat aika paljon aktiviteettia ja touhuttavaa muutenkin, mutta ehkei tarpeeksi laatuaikaa emännän tai isännän kanssa?

Foxyn ainoana kroonisempana vaivana edelleen on nuo ainaiset silmätulehdukset, ne eivät ole edes voimakkaita eikä useista kortisonitippakuureista (siis sen elämän aikana, ehkä 4 kertaa? minusta 4 kertaa liikaa...) tunnu olleen apua. Olen nyt hierontakoulutuksen puitteissa tekemässä kokeilua homeopaattisilla aineilla ja testataan niidenkin tuloksellisuutta silmiin, vaikkei minulla minkäänlaista luottoa niihin olekaan, ainakaan vielä. Suunnitelmissa on kyllä ollut, jos varaisi ajan ihan silmälääkäristä ja keskustelisi ongelmasta asiantuntijan kanssa, kuntalääkärin sijaan. Foxylle on myös suunnitteilla aika polvikuvaukseen sekä viralliseen silmätarkastukseen.

Jorella taas on ollut vaivoja lähinnä itseaiheutetusti ja parempi niin, nuori poikahan se vielä on, ettei muusta tarvitsisi kärsiäkään. Jotenkin tämä koirien sairastelu on niin viheliäistä hommaa, sitä masentuu ihan tyystin ja stressaa valtavasti, eikä oikein tiedä mitä sitä tekisi, varsinkaan, jos lääkäristäkään tuntuu ettei apua saa. Mutta kevät on jo pitkällä, vaikka meillä täällä lunta taas sataakin... Esteet on jo ihan kokonaan paljastuneet lumen alta, mutta kentällä on silti isoja lumipälviä edelleen.

Minulle nosti pikkunuhan lisäksi reippaanpuoleisesti kuumetta, joten suokaa anteeksi kirjoitusvirheet...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti