maanantai 14. toukokuuta 2012

Tutkittu tyttö

Foxy tutkittiin nyt toisenkin ell:n toimesta nyt, koska se on napsunut, eli liikkeessä jokin raaja naksaa hyvin satunnaisesti ja tietenkään tutkittaessa ei naksetta taas kuulunut; useampaan päivään ei ole kuulunut. Se on kaiken lisäksi melko vaimea napse, enkä ole itse sitä pysynyt minnekään paikallistamaan. Ensimmäisen kerran havaitsin napseen jo lokakuussa, mutta yhdistin sen silloin pelkällä laminaatilla kävelemiseen ja se meni ohi yhtä pian kuin oli tullutkin. Mitään oireilua ei ole ollut, ei hierottaessa löytynyttä, ei ontumisen häivää, ei mielialan tai käytöksen muutoksia. Nyt ennen ajanvarausta napsetta kuitenkin kuului parina päivänä enempikin ja siksi piti päästä tutkituttamaan se tarkemmin.

Tutkimuksesta sanottiin seuraavaa: 

"Foxya tutkittiin nivelten naksumisen takia. Tunnustelussa ja taivuttelussa ei löytynyt mitään poikkeavaa. Kintereet, lonkat ja polvet tuntuvat olevan kunnossa. Todennäköisesti naksuminen johtuu anatomiasta, eikä sillä ole vaikutusta koiran liikkumiseen."

Eli polvilumpiot olivat siellä missä piti, lonkathan sillä on jo kertaalleen A:ksi todettu, joten niitä ei tällä kertaa kuvattu. Tarkistettiin myös kintereet, joista nakse saattaisi kuulua myös, mutta nekin olivat kuten olla pitää, ei turvotusta tai tulehdusta. Ettei siinä auttanut lääkärin muuta kuin päätellä nakseen johtuvan jostain anatomisesta ominaisuudesta, joka Foxylla ilmeisesti on, joka aiheuttaa naksetta. Sitä taas emme kumpikaan osapuoli nähneet tarpeelliseksi lähteä tarkemmin paikantamaan ja jopa mahdollisella leikkauksella "korjaamaan" koska koirassa ei ole muuta vikaa eikä oiretta. Sitten taas jos jotain lisää ilmenee, niin katsotaan asiaa uudestaan, mutta nyt mennään tällä.

Ja agilityahan se on harrastanut tähän asti aina kiivaasti ja iloisesti. Kotona se on myös iloinen rapsukka ja lenkillä reipas, liikkuu kuten ennenkin. Se hyvä puoli nopeassa koirassa on, että eron kipeään huomaa viimeistään siitä vauhdista. Jos en minä, niin joku muu, onneksi kavereissa on rehellisiä ihmisiä! ;)

Sateessa köröteltiin kahdestaan Ouluun ja takaisin: On se vaan niin ihana kaveri tuo meidän oma Foxy ja ihana että se on vieläkin terve ja olemassa. Nyt se ei sitten siis ilmeisesti auta kuin lähteä Kokkolaan  ylihuomenna??!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti