keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Jore kurssilla

Jorella oli ensimmäinen alkeiskurssin kerta eilen :) Pystyy jopa laittamaan hymiön, se meni ihan hyvin. Ei valitettavasti tosin ehditty kuin ottaa putkea kolme kertaa, jouduttiin sitten rientämään jo kisapalautepalaveriin, vaikka sitäkin olisi sitten kuitenkin voinut myöhäistää puolella tunnilla, kun meitä ei ollut kuin muutama.

Käytin Joren ensin vähän uuvuttavammalla lenkillä täällä kotopuolessa, heitin palloa metsään ja sitä sai sitten nuuskutellen hakea ja tietty se nyt käyttää nokkaansa muutenkin koko ajan vapaana ollessaan, että loppu matkasta sitten meinasi jo jäädä pallon kanssa varjoon makoilemaan. Uimassa se sai pulahtaa mennessä ja tullessa.

Paikalle kun päästiin, jätin auton vähän kauemmas varjoon, kun Jore sai siellä odottaa sitten palaverin ajan kotiin lähtöä kursseilun jälkeen. Vetämällähän me lähestyttiin sitten niitä muita kursseilijoita, en saanut sitä löysälle hihnalle kovin pitkiksi toveiksi, vaikka kuinka nakitin ja kiemurtelin ja vaihdoin suuntaa. Haukkumaan se ei onneksi koettanut alkaa kuin muutaman kertaa ja yleensä aina silloin, kun joku aloitti ensin. Eli hyvin herkästi se yllyttyy tuommoiseen - heti pitää olla räksättämässä takaisin.

Mutta siinä se odotteli puheenvuoroaan, kun esittelimme itsemme ja juuri kun minä aloitin puhumaan, niin piti tietenkin korjata muutamia sanomisiani aika äänekkäästi, joten luovutin sille pallon tästä hienosta toiminnasta. Pallolle se kuitenkin syttyi kivasti, sen kanssa leikki ja sillä sai myös kiinnitettyä huomioon itseen. Välillä se innostuu siitä räksättämisestä niin, ettei siihen oikein meinaa saada kontaktia. Kieltäminen ei auta yhtään mitään, joten pitääkin muistaa vaan kääntää sen huomio kokonaan toisaalle ja palkita jouhevasti toivotusta käytöksestä - minun tuijottamisestani siis :)

Putkeen mentiin ilman ongelmaa, vähän kiinnostivat kahden metrin päässä takana seisovat kurssikaverit ja varsinkin yksi karvainen serrauros, joka oli esittelyjenkin ajan se "kiinnostavin / pelottavin" tyyppi. Johtuen varmaan siitä, että Repe-serra naapurista on käynyt Jorea muutaman kerran moikkaamassa joko sillä seurauksella että Jore juoksee sitä pakoon / pelkää sitä (on aika hyökkäävä tapaus, vähän entisen Rommin tyyliin) tai sitten Jore antaa sille kyytiä / puolustautuu. Tulisivat varmaan toimeen leikkimälläkin, jos ne ensin saisi tajuamaan, että se on paljon hauskempaa, kuin komentaminen. Repe ei siis komenna Jorea, vaan toisin päin.

Nyt harjoiteltiin vasta ihan suoraa, lyhyttä putkea. Kotona Jore menee jo hyppyjä ja mutkaputkia aikalailla ilman ongelmia. Joten toivotaan, että me ehditään kontaktiharkoillekin kurssin aikana, koska ne on meille ne vaikeat toistaiseksi. Paitsi A, siitä se tykkää kyllä. Voisin koettaa tietenkin järjestää kotonakin puomin pintoja maantasalla ja aloittaa sillä. Jore ei uskalla nousta puomille, eikä keinulle. Se kerran aika kakarana ehti juosta keinulle niin, että se ehti alkaa laskeutumaan ja koira tietenkin hyppäsi sieltä alas, joten liekä tuolta sitten jäänyt kammoa, vai onko se muutoin vaan sellainen kömpelys, ettei puomin suorittaminen tahdo onnistua.

Aika karvainen se on edelleen...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti