lauantai 14. heinäkuuta 2012

Nesteytystä vailla

Kurttion Mari Torkkilta kävi antamassa meille vinkkejä eilen koulutuksen muodossa. Vinkit olivat mainioita, harmittaa vain, sillä Foxy ei ollut eilen aivan oma itsensä. Lämmittelylenkin normaaliudesta ei valitettavasti ole havaintoa, koska kävin lenkillä Annan ja Pepin kanssa ja Foxy oli hihnassa, tyypilliseen tapaansa koettaen päästä komentamaan juoksentelevaa Peppiä. Kuitenkaan, muistelisin, että kentälle päin taas tultaessa ei vetänyt normaaliin tapaansa hullun lailla radalle, vaan ohjautui aika nätisti takaisin autolle... koetan tässä miettiä itse, milloin vaisuus alkoi näkymään ja minkä takia?

Vähän on huolestunut katse ennen treenejä

Keskiviikkona me treenattiin lyhyesti ja nopsasti Carinan seurassa urheilukentällä. Treenit meni normaalisti, Foxy meni vauhdilla ja innokkaasti, tämä oli ainakin minun havaintoni. Otettiin mm. A:n kontaktiharkkaa. Ilma oli hiostava ja käytin koiran uimassa sen jälkeen... Ja tämä kyllä vain vahvistaa yhtä teoriaa vaisuudesta. Nimittäin nestehukka.

(Lihaskireyden ollessa kyseessä meidän sesset revittelee ehkä vielä kahta kauheammin, jos mahdollista, joten siksi minä aloin nyt tosissaan miettimään missä mättää, enkä koeta kuitata sitä hieronnalla...)

Meillähän on valitettavasti taloudessa sellainen ongelma, että Ossi 11kk on aikasta ehtiväisessä vaiheessa ja mm. koiranvesiastiat ovat ah, niin ihania. Vesivahingon välttämiseksi meillä on vesiastiat aika usein poissa lapsen, ja näin ollen siis myös koirien, ulottuvilta! Ja koska olen / olemme aika huonomuistisia eikä olla saatu luotua tähän vielä säännöllistä rutiinia, vesikuppeja ei olla muistettu laittaa lattialle myöskään öisin, kun se olisi ihan turvallista. Olen koettanut muistaa myös lisätä vettä ruokaan aamuisin, mutta ihan aina en muista sitäkään ja nyt tuntuu, kun taakse päin mietin, että pari päivää taisi kaiken lisäksi mennä ilman ruokaan lisättyä vettä ja vesiastiakin tainnut olla lattialla aika hintsusti. Nämä meidän koirat eivät myöskään useimmiten juo vettä silloin kun sitä vasitella tarjotaan, vaan silloin kun niistä tuntuu siltä. Juovat siis tosi vähän muutenkin.

Eilen jo päivällä huomasin, että Foxylla on nahka aika jäykkänä kun niskasta sitä tarraa, ei siis palautunut nopeasti alas. Mutta unohdin sen... enkä tehnyt asialle mitään. Ja treeneissä sitten koira oli aika vaisu, ei juossut normaalilla vauhdilla. Siellä tarjosin myös kyllä vettä, mutta se ei suostunut juomaan sitä. (eli tämäkin vain vahvistaa tätä teoriaa, nestehukan edetessä koiralla ei enää tee mieli juodakaan) Lämmittelyesteillä sitä ei hirveästi kiinnostanut tehdä, mutta minä ajattelin, koska mukana ei ollut palloa, ettei sitä sen takia kiinnosta. Ja se nuuskutteli aika paljon Vaikka kyllä minä vähän ajattelin, ettei palkalla pitäisi olla niin suurta vaikutusta... Liikkeet sillä oli kuitenkin ok. Niitä sitä ensimmäisenä katsoo, eikä muista ajatella kokonaiskuvaa. Jäähdyttelylenkillä sitten, kun treenit oli jo takanapäin nuuskuttelu jatkui ja se kulki muutaman metrin minun perässäni koko ajan! Siinä vaiheessa nyt oli jo ihan selkeää, ettei se ole ihan normaalissa kunnossa. Kakka oli ensin löysää ja sitten ihan veteliä ja lopussa tiristi pari vihreää limatippaakin. Taas yksi nestehukan oire lisää...

Voi että sitä taas on huono koiranomistaja olo!! Kirjoitan nämä kaikki mietteet tänne, jos vaikka näistä taas olisi hyötyä jollekin yhtä lahopäälle kuin minä...

Eilen illallakaan en sitten muistanut / ehtinyt (tai sanonut Esalle että tarkkailee) katsoa Foxyn perään iltaulkoiluilla, että kakkiiko, joten se jäi mysteeriksi. Tänä aamuna kuitenkin kiiruhdin sen kanssa aamusta ulos lenkille ja sama hiippailu jatkui (ei siis ollut edelleenkään juonut vettä). Nyt vasta aamuruoan yhteydessä pakkojuotin ruan seassa runsaasti vettä. Illallahan meillä saadaan yleensä vain luut.

Katsellaan nyt siis, onko nesteytyksestä apua, tuleeko kakka normaalisti tänään vai jatkuuko vaisuilu kaikesta huolimatta. Mutta hyvin vahva mutu tässä nyt on ja nestehukkaa me korjaillaan tämä päivä ja pari seuraavaakin...

Lisää aiheesta TÄÄLTÄ.

2 kommenttia:

  1. Meillä on ihan sama ongelma. Lapsi on niin kiinnostunut koirien vesikupista, että se pitää nostaa aina ylös. Usein sitten minultakin unohtuu laittaa kuppi takaisin yöksi tai jos ollaan poissa kotoa.. Yritän itsekin muistaa lisätä vettä ruokaan ja tarjota, mutta kun on lahopää niin ei aina muista. Olispa joku semmoinen automaatti mistä koirat osais juoda mutta lapsi ei kiinnostuis siitä. Mut ei semmoista laitetta varmaan olekaan :D

    VastaaPoista
  2. Taitaa tosiaan olla niin, että lapsi on kiinnostunut kaikesta, jota jollain tapaa vain voidaan kutsua "laitteeksi" puhumattakaan, että se mahdollistaa vedellä leikkimisen!

    VastaaPoista