sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Treenejä

Olen ihan innostunut treenaamaan, kummallista! Vai onko se vaan sitä, että on tullut treenattua, kun kerran on ollut mahdollisuus?

Lisa ja Foxy oli eilen mukana kentällä. Olin perjantaina aamulla koettanut hieroa Foxya, mutta syystä tai toisesta siitä ei tullut yhtään mitään. Pitää koettaa nyt illalla tai huomenna uudestaan, että onko se jumissa vai oliko se jotain muuta. Otinkin sen kanssa sitten aivan lopuksi vain yhden (epätoivoisen yrityksen verran) kerran rataa. Lisa sai esittää pääosaa tällä kertaa.

Ratana meillä oli minien MM-karsinta rata vuodelta 2010 a'la Kari Jalonen. Muutoksena (koska molemmilta oli kopin avain jäänyt kotiin) oli putkien tilalla keinu, eli 11, keinu ja suoraan esteelle 14.




Kepithän Lisalla ei ole edelleenkään mitenkään monipuolisesti suoritettavassa muodossa, hyvä jos hakee suorana vientinä ja tekee loppuun asti... radalla kepit piti hakea vaikeassa avokulmassa, joten jouduttiin sitten lopulta tekemään niin, että kepit otettiin erillisenä yksikkönä ja alku ja loppupää ominaan. Ja me tehtiin jopa ihan "oikea nolla" tällä tavalla! :) Lisa on kyllä niin kovasti kädestä vietävä, ettei meillä ole mitään mahdollisuuksia sen kanssa mihinkään kärkeen, jos en ala kiireen vilkkaa opettamaan sille tehokasta etenemistä. Käännökset sillä on  lähestulkoon aina aivan priimoja, hyppytekniikka siis luonnollisesti taloudellinen. Mutta ei tämmöinen tappijalka voi haaveilla menestyksestä kädestä vietävän koiran kanssa. Ja kun sillä on hyvinkin muut ominaisuudet kohdillaan menestystä varten, joten etenemisharkkaa - paljon, paljon ja vielä kerran paljon!

(Äsken käytiin sitten Lisan kanssa harkkaamassa avokulmaa ja sylkkäriä, puomilta vientinä kepeille. Saatiin kerran ihan kokonainen onnistunut vientikin, taitava tyttö! Ja pikkuisen harjoiteltiin renkaalle itsenäistä lähettämistäkin.)

Foxy teki tuon oman yhden ratasuorituksensa aikana noin 10 hylkyvirhettä tai jotain siihen suuntaan, (ensimmäisenä pussilta esteelle 10, esteen 8 sijaan, sitten keinulta renkaalle pituuden sijaan ja sitä rataa...) oma ohjaus oli tietenkin hirveää koiran unohtelua, mutta vähän se on jotenkin ollut normaalia "kuumempi" joten nyt otetaan rennosti pari päivää ja se hieronta kehiin tässä välissä ja sitten yritetään reenejä sen kanssa taas uudestaan. Vaikkapa perjantaina, kun Kurttion Mari (TorKK) tulee käymään kouluttelemassa Kallilla.

Ihana, ihana kesä ja ihana treenata :) Kisoja ei nyt ole tiedossa kuin vasta kuun lopussa Torniossa. Kemin startitkin elokuun alussa menee Foxyn kanssa näyttelöimässä Överkalixissa, että semmoistakin harvinaista herkkua tuloillaan - pitkästä aikaa näyttelyitä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti