perjantai 25. tammikuuta 2013

Allergia tilanne

Kareksen Juha oli kirjoittanut ruoansulatuksen merkityksestä koirankasvatuksessa ja tuli sitten mieleeni kirjoittaa taas muutama rivi Lisan allergioista.

Lisahan aloitti rapsuttelemaan itseään tuolla ennen joulua niin että iho alkoi olkapään seudulta punoittamaan. Jätettiin ruoasta ensin vehnä ja sitten varmuuden vuoksi myös naudanliha pois, kai arveltiin, ettei ne sitä venhää oikeasti saa edes koskaan, paitsi jos ehtivät lattialta napata kun lapsilta syödessä tippuu, ettei se varmaan ole edes todennäköinen allergian syy. Joulun aikaan kuitenkin oireet sitten laantui, edelleen vehnättömällä ja naudattomalla, tuolloin paikalla ei ollutkaan lapsia kulkemassa. Ja kun saavuttiin taas kotiin, niin jopa sitä taas alkoi rapsututtaa.

Nauta lisättiin siis takaisin ruokavalioon ja nyt sitten ehtii jo huomata ne päivät, kun olen muistanut aina pistää Lisan häkkiin siksi ajaksi kun lapset syövät niin oireet vähenevät huomattavasti heti tai jopa kokonaan lakkaavat. Ja sitten taas kun se on ehtinyt lotaista sen leivän palan, raapiminen alkaa uudestaan. Todella vaikeaa kontrolloida tuota leipien tiputtelua tai makaroneja lattialla puhumattakaan keksin muruista tms. Voi huokaus... Joka kerta tuleekin sitten viedä koira häkkiin ennen ruokailun alkamista, varmistaa, ettei muruja ole enää lattialla tai muuallakaan ja sitten päästää taas vapaaksi. Menee aika vaikeaksi lapsiperheessä. Tai jos aletaan lastenkin kanssa vehnättömiksi - siinä vasta ajatus! Eikä edes pöllömpi, eihän siitä vehnästä mitään hyvää aiheudu kellekään... Niin ja sitä luomuvehnäähän voisi tietenkin vielä kokeilla.

Lisan LOA-testi lähti muutaman muun kera matkaan tänään, mistä tulikin mieleeni, että sen pitäisi myös käydä rokotuksilla sekä madotuksilla alkavaa kisakautta ajatellen. Täytynee varata aika Kalixiin siis. Eviran kanssa käydään edelleen keskustelua "madotusohjelmasta" - taidan tosin taistella asiassa yksin tällä tavoin.

Korvan taakse ollaan pistetty myös Pellon huhtikuun näyttelyt. Josko siellä pääsisi pyörähtämään isommallakin porukalla, olisi mukavaa :) Agilitykisojakaan ei tuolle viikonlopulle satu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti