maanantai 7. tammikuuta 2013

Koulutuksia

Viikonlopun koulutusohjaajakoulutus nipisti vähän tämmöistä "lomalle jäänyttä" ja antoi taas pikkuisen lisää intoa omiin agilitymietteisiin.

Kurssi itsessään oli oikein, oikein mielenkiintoinen, hyvää muistuttelua ja myös paljon uutta. Erityisesti oppimisteoriat ja -metodit sun muut olivat aikalailla uutta asiaa. Harmittavasti motivointi ja palkkaus jäivät ensi jaksolle, niissä olisi varmasti ollut paljonkin uutta ja olisin mielelläni kuullut niistä jo nyt. Itsellä on olleet melko helppoja palkattavia nämä omat, ettei motivointiin ja palkkaamiseen ole tullut kiinnitettyä niin paljon huomiota kuin olisi omien koirien helppoudesta huolimatta voinut.

Kurssiporukka oli mukavaa, paljon naurua, pohdiskelua ja väittelyäkin. Monissa asioissa jäin vielä omalle kannalleni, ihan kaikkea en (purematta ainakaan) niele enää ;) Näitä opittuja saakin nyt sitten pureskella puolentoista kuukauden ajan ja sitten käydään kurssin kakkososa. Tässä joutessa tehdään 6 kerran harjoittelut jatkokurssin vetämisen muodossa, joka alkaa huomenna.

Kelin ollessa taas vähän lauhempi, kaivettiin Lisan kanssa lumen alta (sitä on tullut vähän liian paljon ja liian kovaa tahtia) yksi siiveke ja puhdistin pujottelun hiekkapohjalle asti. Harjoiteltiin poispäinkäännöstä ja sylkkäriä ja siitä sitten itsenäistä etenemistä lelupalkalle. Jos palkka ei ollut edessä, Lisa etsi vain kääntävän käden tekemän vippauksen perässä lelua, eikä hakenut pujottelua ollenkaan. Se lähti myös oletetun lelun perään vielä yleensä ihan eri suuntaankin, kuin mihin se näytti (eli pujottelulle), hyppi hankeen ja käänteli päätään lelua etsien. Että vähän vaihtelevalla menestyksellä onnistui tällä kertaa, mutta kyllä kehittymistäkin oli viime kerrasta havaittavissa. Nyt pitäisi vaan itsellä loksahtaa joku tässä. Selvästi teen jotain väärin, kun viime treeneissä ongelma oli jotakuinkin sama, joskin tuolloin ilman onnistuneitakaan toistoja.

Joku päivä käydään tässä ihan lämpimässäkin hallissa treenaamassa, mutta sen verran pieni on ko. halli, että otetaan ihan pieniä tekniikkajuttuja vain, pitää tehdä ihan lista niitä varten. Huomenna meillä on treenit omalla hallilla ja sitten perjantaina, jolloin oma hallikin on ihan lämmitetty, Savikon Seppo tulee meitä kouluttamaan :) Aika ihkua! Ihan ensimmäinen agilitykoulutus, johon olen koirani kanssa ikinä mennyt (Foxyn tietenkin) oli juuri Savikon pitämä, vuonna 2008.

Tulevana viikonloppuna sitten viimeisen kerran Ouluun kouluttautumaan hieronnan merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti