keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Tiistain treenit


Eiliset treenit oli taas tosi mukavat. Jäätiin ehkä liiaksi pohtimaan tai jankkaamaan epäoleellista? Mutta varsinkin putkirata meni hyvin, kun oltiin sitä aikamme pohdiskeltu ;) Tavoitteena oli mahdollisimman nopea ja siisti ratasuoritus, riskien otoillakin. Ensimmäisellä kerralla koetin putkijarrua, ei mitään hyötyä. Tulee niin hoppu tekemään whatever 2-3 väliin, että jarru yhtäkuin mitätöityi siinä hötäkässä. Sitä olisi tosin voinut kokeilla useammalla eri tapaa, mutta ei ehditty.

Seuraavaksi sitten linjasin itseni 2. putken suulta, ihan melkein sen edestä, varpaat kohti 3. putken suuta. Yläkroppa rullalle kutsumaan koira vasempaan käteen sieltä 1. hypyn takaa, koira mukaan ja heti iikkeelle kohti 3. putkea, jota ennen persjättö. Ongelmana mulla tuli, että ehdin liian hyvin ;) Ja persjättö tuli vähän liian pitkälle, jolloin koira jopa hidasteli tuolla 2.-3. välillä. Mutta se oli semmoinen pätkä, josta tuli kiva mieli kun se sitten lopulta onnistui niin hienosti, ilman putkijarruja tai muutakaan, pelkkä liike ja suunta kertoi koiralle tarpeellisen. Tietenkin ihan perusjuttua, mutta aina se jaksaa hämmästyttää :)

Lisalla oli myös ihan kivasti vauhtia. Iiiiihana kun se oikein kuumuu treeneissä, repii takin ja sitä rataa. Jouduin jatkokurssin ajaksi jättämään sen alakertaan häkkiin odottamaan, se ei osaa sellaista ja haukkui siellä kuin syötävä. Olin mukamas laittanut merkki goretex-takkini sen oven eteen, että se näkisi vähemmän (tyhjässä huoneessa?) ja se oli kiskonut sen merkki goretex-takin sinne häkin sisälle aika pitkältä matkalta läpi 2cm x 2cm kokoisista rei'istä. Mutta kappas, takki on edelleen ehjä! Hyvä leluidea ehkä? Tai ehkä Lisa vasitella vähän säästeli sitä, tiesi että mammalla on aika harvoin uusia vaatteita.


Mutta palatakseni treeniin. Toinen rata esittelee välistävetoja, 4. uupuu, turha etsiä sitä. Välistävedot sujuivat ekalla kerralla, mutta kun koetin irtoamista aiemmin hypylle 3 alkoi tulla ongelmia, eikä ne sen jälkeen onnistuneet enää ollenkaan. Lisalla on jokin pikku juttu, joka on sille se "Hei!! Täsä kohtaa tullaan välistä!" Jota minä en valitettavasti kovin tarkkaan osaa määritellä. Tovi siinä sitten treenin jälkeen puuhasteltiin hallihommia ja koetin uudemman kerran samaa hässäkkää, sen kummemmin analysoimatta ja se meni taas hyvin - joka kerta. Ehkä nappasin sen jotenkin paremmin mukaani, niiston tyylisesti, ettei se päässyt lukemaan ollenkaan rintamasuuntaa tai liikettä tai jalkoja, vaan kutsuin sen luokse ja sitten vasta suunnaksi seuraavaa. Sain sen myös "melko" sujuvaksi, koska kirjoitettuna se kuulostaa yhtä kömpelöltä kuin se tuntuukin, mutta kieltämättä nämä olisi hyvä opettaa vähän helpommaksi itselle ja itsenäisemmäksi koiralle.

Keppikulman lisäsin itse ja otin sitä pelkällä ohjurilla - toimi hienosti!

Lopuksi riehutin ja roihutin sitä niin paljon kuin viitsin ja nakkasin kakkosen takaa A:lle putki leijeröitynä ja se piti :) Muistaa vain vedättää reilusti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti