lauantai 19. tammikuuta 2013

Lisan treenejä

Etelässä paukkuu pakkaset ja täällä on ihanan lauha! Niin lauha jopa, että ollaan parina päivänä Lisan kanssa treenattu ulkona, puomin alastuloa ja pujottelua. Pitäähän sen koiran siltikin olla hyvin lämmitelty, mutta olosuhteet pidon puolesta on pihassa varmaan paremmatkin kuin meillä hallilla.

Seppo Savikko saatiin tosiaan meille parina päivänä kouluttamaan viime viikon loppuna. Lisan kanssa oltiin mukana perjantaina ja tehtiin rata pätkää, tai ihan se oli kokonainen 27 esteen rata, mutta me tehtiin sitä vain pätkissä. Koulutuksesta sai taas muistutusta vahvistaa puomia ja pujottelua ja Sannan treenit tiistaina vain vahvisti ajatusta.

Puoleksi tosissaan kuitenkin kerätään niitä arvokisanolliakin tälle keväälle, parhaamme tehdään, mutta tavoitteena minulla on vain oppia tuntemaan Lisaa ja löytää kenties se yhteinen sävel jolla päästään tasaiseen tulokseen. Ja nyt meillä on kuitenkin vielä peruskausi kesken, estevarmuutta haetaan edelleen usealla osa-alueella. Ei tarkoita tosin etteikö voitaisi kisata tai että koira kisaamisella menisi pilalle, päin vastoin. Ei vaan pidä laittaa odotuksia tai vaatimuksia liian korkealle.

Viikkotreeneissä Lisa karkaili pujottelusta puomille useaan otteeseen ja sitä treenattiin eilen tuossa omalla pihallakin jossa se aikansa toistui ja lopulta alkoi malttamaan ja otti pujottelua loppuun asti vaikka itsekin olin koko ajan edellä voimakkaasti. Treeneissä Lisa käy aivan kaamean kuumana. Hoh! En oikein osaa suhtautua siihen. Se on menossa vähän joka suuntaan ja varmaan siitä syystä keskittyykin puoliteholla. Aika hyvin se sitten menee kun sitä käskyttää ja ohjaa oikein ja ajoissa, mutta kun teet virheitä saat paukutusta ja hammastakin välillä, kun se hyppii ja vaatii. Oi voi...

Kaipaan muutenkin kenttäkautta.

Ensimmäiset kisat tälle vuodelle suunnitteilla ovat Martinniemessä Active Dogin hallilla, jonka KAS on vuokrannnut helmikuun 2. viikonloppu. Tuomarina Minna Väyrynen, jonka radalla käytiin Torniossa 2011 syyskuussa PM-kisapäivänä omalta mammalomalta palaamisen kunniaksi tekemässä siisti vitosen rata Aan kontaktivirheellä. Muistelisin, että rata oli ihan mukava profiililtaan ja kisoista jäi tosi kiva fiilis. Joten samaa toivoen myös tällä kertaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti