perjantai 19. heinäkuuta 2013

Torstain treenit

Eilen saatiin viikkotreeneissä vähän Huittistella :) Tuuraava Johanna oli tuonut mukanaan Anne Huittisen tuoreen, Kirkkonummen iltakisojen agiradan, juuri sen, mitä ei Lisan kanssa saatu mennä silloin perjantain kaatosateessa. Saatiin siis kokeilla sitä eilen - sateessa - että tuli oikein autenttinen kisafiilis, melkein ;)


Kompastuksen murikaksi meille koitui 12 putki, jonka Lisa vilisti selän takaa Aalle. Aan keksittyään, se ei kääntämällä, vääntämällä tai huutamallakaan (vaikken ehkä em. kokeillutkaan) enää mennyt vauhdissa putkeen, vaan ensin piti ottaa pari vauhditonta toistoa läheltä ja sitten vähän kauempaa ja sitten vauhdin kanssa (varmistelun vuoksi en tietenkään ehtinyt sitten enää persjättöön tahi nappaan nokasta ennen rengasta vaan kokeilin kirjaimellisesti "koiran päälle juoksua" kohdassa 12-13, ja toimi se sekin, jooh...)

Toisella kertaa viisastuneena ja ekalla kerralla putkea treenanneena, otin Lisan jämäkästi päällejuoksuna 11-12 välillä, koira ensin vastakkaisella kädellä ja kropalla ohjaamalla oikealle puolelle ja sitten putki jo lukittuna spurttamaan 12-13 väliin - ja mainiosti ehti.

Alun tein asettuen 1.-2. väliin ehkä n. 2 esteen kauemman siivekkeen kohdalle, jalat osoittaen keinulle päin, melkein, koira vapautettiin startista vastakkaiseen käteen ja heti liikkeelle. Nopea keinun suoritus niin, että Lisalle tuli vähän kiire putkeen josta se ampui sitten nätisti aina sinne muurille asti kääntyen silti melko hyvin myös puomille. Kokeilin ekat kerrat pujottelulle sylkkäriä, kunnes lopulta tein sen ehkä jotensakin oikein ja se toimikin. Muina kertoina turvauduin muurin jälkeen siirtymään puomin toiselle puolelle ohjaamaan. Pujottelun jälkeen sitten persjättö, ysille takaaleikkaus, 11 päällejuoksu, 12-13 väliin sokkari ja joko sokkari myös 14-15 väliin tai sitten 15-16 väliin. 16. esteeltä HIRveä pinkaisu loppusuoralle, ja siltikin Lisaan piti luottaa ja antaa sen itsenäisesti hakea 19 este, jonka se poikkeuksetta hienosti tekikin, koska en olisi ehtinyt päälle juoksuunkaan, eikä kannattanut ryysiä koiran kanssa yhtäaikaakaan, koska siinä voi joko kaatua koiraan tai saada aikaan kielto.

Ja minulla oli vinku mukana treeneissä. Huomasin vasta viimeisen kerran mentyäni, että Lisa olisi jo siiheksi mennessä ollut ihan hepulissaan, jos joku olisi vinguttanut leluaan radalla koko ajan, joten ensi kerralla taidamme jälleen turvautua palloon ja vingutella vain kotona :)

Jäin vielä sateeseen treenauttamaan omaa ryhmää, vaatteet ei olleet suunniteltu sitä varten ja kastui aika perusteellisesti... Nyt vuotaa nenä. Mutta ihana oli katsella omien ryhmäläisten suorituksia, menivat niin iloisesti ja ennen kaikkea vauhdilla, tosi taitavia möllejä ja vanhempiakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti