torstai 3. lokakuuta 2013

EV-kisat ja kolme aksakoiraa :)

Ei valitettavasti Lisan kanssa tiistaina päästy Torkkille epistelemään, mutta hienoja tuloksia sieltä on kuulunut.

Kasvattini Aapo (WF Arturo Tan Duro) ja Anne olivat näin debytoineet möllien kisaradalla, tuloksena nolla ja sijoituksena 4. Olen NIIN Hurjan Ylpeä, ettei sanat riitä kertomaan. Aivan mahtavaa Anne ja Aapo!! :) Onnen potkuja ja ainakin saman verran rohkeutta myös jatkoon, olette parhaita!

Oman viikkoryhmäni kaksi reipasta borderipoikaa korkkasivat myös kisauransa eilisissä epiksissä, nuoria ja hurjia kolleja molemmat, sijoituksilla 1. ja 2. mölliluokassa. :) Minulla nyt toki on hyvin vähän jos ollenkaan tekemistä näiden poikien menestyksen salaisuudessa, olen vain koettanut tarjota treenattavaa joka torstai! ;) Torres ja Korppu tulevat myös olemaan kuumia nimiä kisaradoilla - ehkä jo ensi kesänä! Korppu ja Aapo molemmat ovat medikokoisia, Torres mini.

--

Pihalla ollaan touhusteltu jonkin verran ja alla videot meidän kolmesta agilitykoirasta: Lisa, Jore ja Igsy.

Lisalla harjoiteltiin putkijarrua (kas se toimi! pitäisi vaan aina kisaradoillakin muistaa..) ja sylkkäriä hypyn takaakierrolle, sekin meni hyvin, vaikka aluksi takkusikin.


Ja Igsyn kanssa harjoiltiin putkijarrun vastakohtaa :)


Ja sitten meidän Jore herra. Sen kanssa onkin ehkä vähän haasteellista treenata... hmm. Saa nähdä osaanko. Tiedän että siinä on potentiaalia raivopäiseen menijään, mutta joko se ottaa itseensä hyvin herkästä tai sitten se ei ole siitä välillä kivaa / kivan tuntuista. Eli nyt vaan muistaa jatkossa että treeni saa olla todella leikkipainotteista ja toistaiseksi rimat matalana. Joresta työnteko on parasta niin kauan, kuin se on sille leikkiä / intohimo.

Toissapäivänä otin nimittäin Joren kanssa yhtäkkiä ylläettäen (oli se itsensä lämpöiseksi juossut) muutamaa hyppyä se hyppäsi hyvin ja meni lujaa! Sitten se alitti pari kertaa riman, enkä palkannut. Me ei 35cm korkeampaa olla pahemmin otettu, joten kyllä se välillä testaa jos vähempikin riittäisi. Vauhti hiipui siitä heti. Sillä on semmoista raivopää energia tuhlattavana kyllä, joten saa nyt sitten nähdä, osaanko omilla koirataidoillani suunnata sitä agilityyn ollenkaan.

Joren agility - hyppytekniikka!

Nyt videolta näin sitten (kannattaa muuten videoida ja tarkastella hidastettua kuvaakin välillä!) ettei se hyppääkään aina aivan priimasti, joten me saadaan paneutua sen kanssa siis hyppytekniikkaankin. Videolla se nostaa takajalat vatsan alle sumppuun ja laskeutuukin hidastuskuvassa neljällä jalalla, ehkä vähentääkseen etuosan kuormitusta laskeutuessa. Hierontakin saattaisi siis olla paikallaan.

Joren kanssa tullaan varmaan tänä talvena kokeilemaan semmoista höntsäilyaksaa, ei liian tosissaan, mutta sen verran tosissaan, että molemmilla olisi hauskaa yhdessä. Talvi taas tulossa ja aktiivinen ulkonaolo pakostakin vähenee. Ilmoitin sen ryhmäänkin...! Onneksi Igsysta on tullut Joren touhustelukaveri pihalla, viihtyvät siellä tosi hyvin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti