torstai 17. lokakuuta 2013

Treeniä, talvea, kisoja ja kasvua

Eilen aamusta ihana touhufiilis, kun treenattiin Igsyn kanssa boxingia ja se osaa jo niin hyvin kiivetä laatikon päälle ja tuli myös muutamia kertoja alas 2on2off:iin ja sitten hurjasti palkkaa :) Häntä vain vispaa kun se tekee hommia! Tämä oli neljäs kerta kun harjoiteltiin tassujen sijoittelua, ensin vain matalaan laakeaan pakasterasiaan etutassuja ja sitten vaihdettiin laatikko lasten pesuallaskorokkeeseen ja tehtävä niin päin, että koko laatikon päälle piti nousta, tällä lailla Lisankin kanssa treenattiin oikeaa asentoa.

Olen meinotellut, että jos opettaisin Igsylle nyt talven boxing -asentoa ja alkaisin hallikaudella yhdistämään sitä Aan alastuloon pelkästään ja sitten lähdetään testaamaan itse puomilla juoksukontakteja. Meillä on nyt irrotettavat kontaktitkin, sitä vaihtoehtoa ei ollut silloin joskus kun mietin Foxyllekin juoksupuomia. Metodeja juoksullekin alkaa olla maailmalla jo useita erilaisia, joten siinäpä sitä nyt sitten saa miettiä, että miten sitä alkaisi opettamaan. Siis haluaisin molemmat, kahdella käskyllä luonnollisesti. Joten katsellaan miten se lähtee tästä luonnistumaan. Kesällä varmaan vasta hiotaan juoksuja ihan tosissaan, siiheksi asti vain jotain "oheistuotteita" niin sanotusti :) 

Ei me hirveästi muuta olla treenattu. Enempikin kai voisi tehdä, mutta nyt on taas ollut mielenpäällä kaikenlaista. Yritysnimikin pitäisi jostain keksiä ja Esa alkoi nyt ehdottelemaan kommandiittiyhtiötä, joten siitä sitten lukemaan vähän tänään ja Y3:set uusiksi. Koirahierontaa varten siis suunnitteilla ainakin toiminimi, mutta katsotaan nyt mikä siitä tulee, hyvä varmaankin. ;)

--

Lisan ilmoitin Kajaanin kisoihin viikon päähän. Ei me olla nyt senkään kanssa treenattu pahemmin tai oikeastaan ollenkaan, vähän koetan kuitenkin varoa kun sillä on tuo maidontuotanto reppanalla niin kamalaa. Nyt nisäkasvaimet tuntuvat taas, joten joutunen vielä konsultoimaan lääkäriä, vaikuttaako kasvaimet mahdolliseen sterilointileikkaukseen kuinkaan. Olen ainakin lukenut, että niiden vuoksi saatetaan joutua röntgaamaan ensin keuhkot ennen sterilointipäätöstä.

--

Tänä iltana lähden käymään kouluttajapalaverissa, muodostetaan talven ryhmät ja tuumaillaan tulevaa talvikautta. :) Saa nähdä miten minun päätös pitää olla ottamatta ryhmää. Koska nyt kun tarkemmin ajattelee, olisi ehkä parempi ollakin ilman ryhmää kesällä, kun meillä on kolmet kisat tulossa ja minä niissä koetoimitsijana, että jos vielä tämän talven kouluttaisin kuitenkin ja kesällä keskittyisi kisoihin, siis kisatöihin. No, sen näkee illalla!

Kuurassa on maa jo pariin kertaan ollut. Meidän Kallin treenit tosin on jo ollutta ja mennyttä, kun ei näe enää treenata. Viime viikolla vielä kävin ryhmän vetämässä. Jore oli minulla mukana hassuttelemassa, ei sitä paljon muuksi saattanut kutsua (- se tarvitsee helpompaa treeniä!).

--

Igsystä en ole mittoja ottanut niin taajaan (tai siis ollenkaan) kuin Foxysta ja Lisasta niiden pentuaikoina. Tuossa viikolla kuitenkin mittasin sen n. 27-28cm  eli nyt n. 16 viikkoisena, se on siis n. 3-4cm matalampi kuin Foxy ja Lisa on ikäisenään olleet. Aika paljon matalampi siis. Foxysta tosin tuli minun mittojen mukaan tosi reilu narttu, n. 36cm, vaikka tuomarit sen mittasikin hyvää hyvyyttään aina alle 35, sekä agilityssa että näyttelyissä. Lisa taas on vaihtelevasti 33-34cm. Joten toivotaan, että kasvu Igsylla on vain hidasta ja että se kipuaisi tuonne 33cm:iin kuitenkin, vaikka murehdi en, jos se pienemmäksi jää, päin vastoin. Ainakin mahdollisesti tulevat jalostuasiat on taas huomattavasti helpompi pähkiä, kun ei niin tarvitse uroksen koosta murehtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti