keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Iho-ongelmia - hiivaa?!

Jore kehitti itselleen ihottumaa ollessamme Sotkamossa reissun päällä. Siellähän se joutui viettämään suurimman osan aikaansa yksikseen pötkötellen ja ihottumaa kehittyi sen oikean takajalan lonkkataipeeseen, ehkä sekä kosteiden karvojen, ihon, makaamisen ja stressinkin ansiosta. Toisen pienen ihottumapisteen löysin myöhemmin kotona oikeasta kainalosta, sekin oli märkivä. Sitä lonkkataivetta se sitten nuoli tekemisen puutteessaan vielä, mutta ihottuma onneksi laantui kotiin päästyämme taas ja on nyt jo kokonaan hävinnyt. Nyt jälkeen päin pohdittuna uskoisin, että kyseessä olisi saattanut olla nk. hot spot. Tästä nyt sitten taas oppineena, että olisi pitänyt ottaa kuva! No, toivotaan nyt kuitenkin, että en saa toista tilaisuutta kuvan ottamista varten.

Igsy sitten... jokunen viikko sitten hoksasin sillä masussa pienen finnin näköisen näpyn. Se hävisi itsekseen. Nyt reissussa käydessämme viikonloppuna ja ottaessani Igsyn syliin loppumatkasta, huomasin taas näppyjä vatsassa, tällä kertaa pari lisää, samoin kaksi emättimen suulla. Emättimestä myös näkyi tulevan hieman kellertävää vuotoa. Ell:ltä tuli neuvo hoitaa vaivaa betadinella voitelemalla, tosin näpytkin olivat jo maanantaihin mennessä hävinneet, ne tulevat ja ruvettuvat ihan päivän sisällä. 

Igsyhan on oikeastaan koko pentuaikansa ollut jokseenkin kutiseva, korvat vaivaavat ja niitä olen ahkerasti myös koettanut puhdistaa. Varsinkin vasta meille tultuaan myös silmät rähmivät paljon. Luulin ensin, että ruokavalion vaihdos auttaisi asiaan (pentunappula kun sisälsi vehnää) ja aluksi tuntui että se auttoikin, mm. silmien rähmintä väheni, mutta ongelma ei tainnut kuitenkaan poistua.

Hiivaa olen nyt sitten kauhuissani mielessäni pyöritellyt. Sillä on olleet korvat töhnäiset, joita aloitin heti pian sen tänne tultua hoitamaan molkosanilla. Molkosan kylpyä olen vasta pyöritellyt mielessäni, mutta sekin voisi olla hyvä toteuttaa. Molkosania Igsy on saanut myös suun kautta ja nyt sunnuntaina aloitettiin myös piimäkuuri. Jos se hiivaa on, niin siinä tapauksessa on pennun suolistotoiminta pyllyllään. Eli puutteellinen bakteerikanta. Molkosan on heravalmiste ja piimänä käytän asidofiluksella höystettyä A-piimää.

Luin tässä vastikään, että luuloni mukainen bakteerikannan lisääminen esim. lehmän vatsalaukun avulla ei toimisikaan, vaan bakteerikantaa tulee lisätä muuta kautta.

Nyt kuurin lähdettyä kunnolla käyntiin on Igsyn korvat jo paremmassa kunnossa. Näppyjä ei ole tullut lisää sunnuntain jälkeen. Joten toivotaan että sama jatkuu, tai sitten lähdemmä käymään linikalla.

Ja muuten, me päätettiin Jennin kanssa osallistua Igsyn geenien kera MyDog DNA -projektiin, suosittelen ihan jokaiselle koiran omistajalle! Nyt SCA ja LOA -testaus siirtyy vähän myöhemmälle, kaikkeen ei ole heti varaa :/ Passin myötä koiralta testataan automaattisesti perinnöllisyys PLL:n (primary lens luksation) ja virtsakivisairauden osalta.

PS. Kasvattirintamalta pian kuulumisia myös! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti