tiistai 1. heinäkuuta 2014

Mejäilyä


Siellä lepää


Verivana metsässä
Oman jalan jäljissä
hirvenjalka kaatona sen



Siellä se lepää
Odottaen



Koiran tarkkaa kirsua
Emännän kumivirsua
Läähätystä, hikeä
Suoritusta ripeää

Palkintona kaato
Vanha hirven raato

Ei haittaa sääsket, mäkärät
Ei hiki, risut, suonsilmät

En kaipaa omaa palkintoa, en. 
Riittää kun on sessu tyytyväinen.


--

Näin siis eilen illalla, nyt on jäljet jo ajettu, hyvin meni! Valkoisimmat pääsivät hommiin. Igsylle tein pikkupikkuisen jäljen ja Jorelle ehkä vajaa 100m pitkän. Kaatoina hirven jalat, veri porolta. Tein sen tiputtelemalla, kuten ruotsissa on takana ja ehkä vähän tuhlailin - edellisestä kerrasta kun Jorellakin on ikuisuus!!

Jore sai mennä ensin, koska Igsy on niin rauhallinen odottaja. Se nuuskutti makauksen tarkkaan ja veti sen jälkeen oikein hyvin, pari kertaa taisi harhautua turhan voimakkaasti oikealle (en merkannut reittejä, koska olivat melko suoria ja lyhyitä), mutta palasi itse hyvin nopeasti ja määrätietoisesti takaisin jäljelle ja näin aina kaadolle asti. Hillitysti tervehti hirven jalkaa ja otti minun kehut vastaan, mutta selvästi tyytyvinen koira, eikä ressaa :) tämä on se Joren juttu tämä.

Igsy on tietenkin jo siinä valmiiksi sitten täpinöissään, kun vein Joren kaadon sinne viereen asti, ei olisi tietenkään pitänyt. Näytin sille sitten lähtömakauksen ja siitä lähdettiin. se pyöri lähdössä aika kauan ja muutenkin matkan teko oli melkoista pyöritystä, mutta kuitenkin se eteni. Välillä piti jotain heinänkorttakin maistella :) Kaadon lähestyessä Igsy veti ohi (kaadot olivat varmuuden vuoksi muovipusseissa, kun annoin niiden olla metsässä yön yli ja jäljet oli ihan lenkkimaastoilla), siellä saattoi haista Joren jälki siellä edessä, joten loppu meni vähän pieleen. Mutta kaadon löytyessä oli kyllä mielissään ja Joresta poiketen olisi halunnut ottaa sorkan suuhunsakin asti.

Jospa saisin pian aikaiseksi tehtyä pidemmän jäljen Jorelle, se tykkäsi kyllä ja osasi hienosti. Igsy saanee tehdä vielä samanlaista, mutta vähän pidemmällä tauolla.

Eilen illalla kävin Joren kanssa myös ensimmäisen kerran pyörälenkillä. Alku oli vähän hankalaa, mutta kun päästiin ison tien varteen missä haisteltavaa/kuseksittavaa huomattavasti vähemmmän, sujui matkakin paremmin. Se pysyi hyvin ravilla. Ajatttelin testata josko pyörälenkkeily olisi Jorelle irtolenkkejä sopivampi liikuntamuoto; pysyy ravilla eikä kiihdytä niin paljon kuin vapaana juoksentelu.

Lisa pääsi myös omalle pyörälenkilleen, mutta liekö unohtunut neidillä eilen juoda, koska laahasi perässä koko matkan, vaikka metsätiellä päästin irtikin. Yhtään laukka-askelta ei edes yrittänyt ottaa.

Meillä on nyt siirrytty kaikkien koirien kanssa osittaiseen nappulaan, saavat Acanan Ranchlandsia (Igsylle Light & Fit) satunnaisella raakalisällä - tai toisinpäin. Kuivaruoan lisääminen vaan johtaa tosiaan siihen, että Lisa esimerkiksi ei juo aina tarpeeksi, joten sitä on pidettävä silmällä.

Viikonloppuna meillä on Lisan kanssa kisat Torniossa, sunnuntaina lähdetään Sotkamoon. Olisi tuolla kameralla parit kisaradatkin vielä odottamassa. Kemistä siis saldona torstailta 5 ja hyl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti