keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Jahtaustreeni ja lumipalloefekti. Tai toisinpäin.

Manu oli autossa mukana maanantain treenienvedon ajan oli niin lauhaa, se kun kestää pidempiäkin odotteluja autossa, toisin kuin vaikkapa Lisa, joka sai siis taas jäädä kotiin. Otettiin siis treenien jälkeen Manun kanssa omia juttuja. Itse asiassa samaa, mitä vedin mölliryhmänkin kanssa. Valssiharjoitukset toimikin hyvin, mutta kun "huvikseni" yritin kisaavien juttuja (takaakierto-päällejuoksuja monta peräkkäin, hah tai siis edes yksi heti putken jälkeen), niin se jäikin pelkän yrityksen asteelle.

Joten taas sain vain vahvistusta sille, ettei näissä jutuissa kannata hoppuilla tämän paimenen kanssa, siis jutuissa jotka vaatii ohjaajan liikkumista ja täsmällistä ohjausta ja koiran liikkumista ja kropan käyttöä yhtäaikaa, kun vasta ollaan laji aloitettu ja sessu varmaan vielä keskenkasvuinenkin, mitä lihasten käyttöön tulee. Take it easy, calm down! Perusjuttuja, perusjuttuja...

Mutta sen sijaan ne valssit meni hyvin, rimoja ropisi ensimmäisillä kierroksilla (25cm taisi olla) ja kun nostin rimat 25-40cm, niin ne alkoi pysymään ylhäällä aivan hyvin. Ja ei minkäänlaista jahtaamista tai käsien / lelun näpsimistä. Ota siitä sitten selvää. Alempana asiasta vielä lisää..


Mölliryhmässä oli juuri ollut eräs ihanainen juoksupöksy narttu parhaimmilla päivillään, joten paikalleen jäämiset on paljolti pään pyörittelyä ja ylös nousiskelua ja muutaman treenitoiston jälkeen piti aina viedä ulos selvittämään päätä, kun koira alkoi näyttää lähinnä huumatulta. Se siis tekee hyvin, mutta odottelut on hankalia ja se myös väsyy (ehkä lähinnä henkisesti) hyvin äkkiä. Saisi kyllä välillä olla juoksutonkin halli, mutta tämä taitaa olla sitä pahinta aikaa sen sutheen. Onnellinen voin olla kuitenkin, että Manulla yhteistyöhalut sentään säilyy, vaikka ne vaillinaiset ehkä hieman onkin, eikä keskittyminen ja pitkäkestoinen työskentely ole silloin vahvuuksia.

Kotona eilen illalla pyörittelin pihalle pari isoa lumipalloa ja testattiin niillä sitten sitä jahtaamisefektiä. En saanut sitä esiin. Juoksin siis pallojen väliä ja nakkasin Manua takaakierroille. Sain siis juosta ja nakella koiraa "lumisiivekkeille" ihan rauhassa. Mutta sen sijaan jonkinlainen jarruttaminen ja esteelle lähettäminen samaan aikaan (?) tuottaa vaikeuksia sikäli, että silloin koira on herkästä kädessä kiinni, siis näpsii tai hakee lelua. Hmm. Tai jos lennosta koetan lähettää kierrättämään, niin sen sijaan, että Manu lukisi lähettävää kättä, se käykin siihen kiinni, minusta selkeästi ärsyyntyneen oloisena. Ja tämä ongelma, meillä on ollut ihan alusta asti. Se treenatessa ei oikein kestä kättä lähellä sen päätä tai muutakaan kroppaa ja jos siinä on lelu, hyvin usein ilman lupaa käy siihen kiinni tai jopa varastaa.

Mutta. Palkkaan siis jatkossa maahan JA - Olen taas lukennut Control Unleashed:ia eteenpäin ja aletaan tekemään ns. Leave It -harjoituksia, ajattelin nimetä ne Anna Olla harjoituksiksi. Kirjoittelen näistä harjoituksista myöhemmin lisää, toivoakseni videoiden kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti