perjantai 30. huhtikuuta 2010

Aan lonkat ja muita terveydellisiä seikkoja


Foxyn lonkat tulivat SKK:sta tuloksella A/A, eli paras mahdollinen. :)

Selkäkuvauksen yhteydessä lääkäri tunnusteli Foxyn hännän ja totesi sillä pienen häntämutkan aivan hännän päässä. Kysyin myös mielipidettä mutkasta jalostuksen kannalta, mutta mitä pienempi ja mitä kauempana hännänpäästä, sitä vaarattomampi se on. Pentutarkastuksen yhteydessä tuota ei oltu aikoinaan huomattu, vaan Foxylla oli silloin puhtaat paperit. Selkä kuitenkin todettiin terveeksi.

Foxys hips were grade A/A :) Hiphooray! The vet also examined and x-rayed her back and found it healthy. She has a little crook on the tip of her tail, for which I asked if it mattered what comes to breeding, but the vet didn't think it as a hindrance.

Uroksen omistajallekin on nyt juteltu, kasvattajan sekä uroksen vanhempien omistajan lisäksi, heh. Tätä poikaa ei ollutkaan niin helppo tavoittaa! ;) Mutta kivanoloinen 'se oikea' löytyikin ihan kotosuomesta, Tampereelta. Uros kyseessä on FIN MVA Abysmal Khaos, pieni, valkoinen ja jämäkkä herrasmies. Eikka on peilattu juuri puhtaaksi silmien osalta, polvet sillä on todettu terveiksi jo aikaisemmin ja jälkeläisiä on Suomessa kolmen pentueen verran. PLL testi tulokset tulevat myöhemmin. Foxyn silmät peilataan 29. päivä Luleåssa ja toivotaan että niistäkään ei löydettäisi mitään vikaa. Juoksuja odotellaan kesäkuun alusta lähtien, vaikka odotuttaahan ne saattaa vaikka elokuuhun asti. Mutta mehän jaksetaan odottaa ;)

The Male was found from Tampere Finland and he is FIN CH Abysmal Khaos "Eikka". Eikka has clear eyes and patella, we're waiting for PLL result. He is a small, white male with a full terrier character and appearances. He's already 6 years old, kept healthy and has sired 3 litters in Finland so far.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti