torstai 20. lokakuuta 2011

Torstai 13.10 treeni

Viime viikon treeneissä otettiin ihan pientä, mutta meille Foxyn kanssa haastavaakin ratapätkää. Ensinnäkin siinä oli keppien avokulmat molemmista suunnista (kepit otettiin siis kahteen kertaan) ja jo se aiheuttaa hirveää epäluottamusta minun osalta, kun en yhtään luota Foxyn taitoon tehdä avokulmia ja virheitä välttääkseni keksin aina jos jonkinlaista kuviota millä varsinaisen avokulman voisin onnistua välttämään.























Alun siis vein kepeille kädellä vetämällä ensimmäiseen väliin, mutta se sujahtikin valeputkeen. Siihen auttoi kevyt vekkaus ennen keppejä (eli kropalla työnsin koiraa vasemmalle ennen keppejä, suoristaen koiran linjaa ensimmäiseen keppiväliin ennemmin kuin putkeen) ja näin se onnistuikin hyvin. Vekillä saa siis kätevästi muutettua koiran linjaa seuraavia esteitä ja niiden taloudellista suorittamista ajatellen, mutta se edellyttää koiran tahtisesti liikkumista.

Ohjasin siis kepit oikealta puolelta ja jouduin takaaleikkaamaan/persjättämään/valssaamaan tai mitä ikinä, keppien jälkeen viedäkseni koira kunnialla kolme hyppyä keppien jälkeen ja takaisin.

Kokeilin mm. takaaleikkausta ja persjättöä, mutta ongelmaksi koituikin sitten puomi, jonka ei ollut edes tarkoitus olla siellä tyrkyllä (ei sitä muut hakeneet), mutta näin siinä kuitenkin kävi. Foxy siis joko juoksi 6 hypyn suoraan eteen palaten samaa reittiä takaisin tai kaartoi täyttä vauhtia puomille, ohjasimpa (mielestäni) kuinka vain. Vasta kun olin monta kertaa käskyttänyt sen oikein kiertämään kutosen (puomin puolelta) se alkoi puomin sijaan hakemaan minun luokseni.

6-8 vienti oli sitten yllättäen vaikea myös, ensin en ehtinyt ohjaamaan Foxya oikein (tarkoituksena työntää se takaakiertoon koira oikealla puolellani) ja muutaman kerran hypyn edestä suoritettuaan se lähestulkoon lävitseni juosten vain haki kasi esteen edestä, eikä takaakiertäen kuten tarkoitus oli.. saatiin me välillä kuitenkin takaakiertokin onnistumaan, mutta sitten sössin jossain muualla.

Koetettiin keppien ohjaamista vasemmaltakin, niin että otin Foxyn vastaan keppien ykkös välistä ja työnsin sen eteenpäin, mutta se oli tosi kömpelöä ja hidasti koiraa hirveästi tuijottaa sitä liikkumatta koko 1-3 välin ajan odottaen oikeaa hetkeä työntää sitä kepeille. Tämä tosin taas helpotti liikkumista 4-6:lle. Noh. Valitettavasti ei ehditty yhtään kokonaista nollatulosta hiomaan ennen treenien päättymistä.

Käytiin jäähdyttelylenkitkin sitten jo tekemässä ja oli aika pimeääkin, kun vielä tuumasin ottaa radan kertaalleen, mutta ohjasinkin rohkeasti koiran ilman kädestä vientejä avokulmaan vasemmalta puolelta, valssasin 6-7 välissä ja takaakierrot ja kepit hienosti loppuun asti :) Kun teki vaan vähän rohkeammat päätökset ja luotti koiraan, niin se meni oikeinkin hyvin. Nämä opetukset ne onkin minulle tärkeimpiä. Sitä on niin vähän ehtinyt kisata/treenata, ettei sitä oikein usko Foxyyn, että se oikeasti saattaisi jo osatakin jotain ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti