keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Joulun tiimellyksestä

Jouluja on nyt Sotkamossa vietetty jo viidettä päivää. Lapset ja koirat ovat olleet matkassa ja luonnollisesti Lisa aloitti juoksunsa sinä päivänä kun reissuun lähdettiin, mutta onneksi vasta silloin. Tänään oli ensimmäinen päivä kun Jore alkoi osoittaa jo enemmälti kiinnostusta, koirat ovat koko ajan voineet olla yhdessä ilman sen kummempaa valvontaa, vaikka joku tässä on koko ajan niiden kanssa ollutkin. Esa lähtikin sopivasti Lisan kanssa kotiin tänään vaikka puoli tuntia ennen lähtöä ehti sitten sattua pikkuyhteenotto ja Jore ja Lukas hieman kamppailivat keskenään.

Meillä on käytössä matala lapsiportti josta pikkukoiratkin helposti pääsevät yli loikkaamaan mutta lapset 1-3v eivät. Olin juuri viemässä Jorea ylös häkkiin siksi aikaa, että Lisa ehtisi lähteä, kun se oli jo asettelemassa tassuakin vähän Lisan päälle, vaikkei Lisa sitä sille suonutkaan. Joten Jorea ylös käskiessä se hyppäsi lapsiportin yli suoraan Lukaksen päälle, (joka on siis 12 vuotias leikkaamaton setteri uros) ja tappeluhan siitä tuli. Itse tietenkin säikähdin ja huusin Lisaa pois välistä, kun sekin siihen heti syöksyi ja lähdin aukomaan ovia ulos. Ei ollut mitään kovin vakavissaan taistelua, koska välillä vaan patsastelivat ja kumpikaan ei tarrannut hampaillaan toiseen kiinni kunnon puruotteella, ettei tosiaan mitään verrattuna meidän narttutappeluihin - luojan kiitos.

Kummallekaan ei tainnut sen kummempaa traumaa tulla, paitsi Jorelle vetinen kakka illaksi, eli pikkuisen pääsi yhteenotto sitä stressaamaan, on sen sen olemuksessa nyt illan mittaan huomannut kun minullekin vähän liiaksi murraa, kun sen kanssa leikkii ja se vahtii koko ajan Lukaksen liikkeitä. Mutta toivottavasti se menisi ohi, kun täällä vielä vajaa viikko ollaan. Ei se onneksi hae kontaktia, vaan menee piiloon ja väistää, mutta täällä tosi ahdas portaikko-eteinen, joissa Lukas paljon oleilee, joten välillä Jore alkaa murisemaan, kun haluaa ilmoittaa, ettei kiinnosta olla missään tekemisissä Lukaksen kanssa mutta on menossa sen ohi ja Lukas jää sitten tuijottamaan sitä eikä väistä. (Lukas kaiken lisäksi on ihan täysi herra talossa, eikä kuuntele ketään muuta, ellei sitä huvita.) Ei olla niitä erillään kuitenkaan erityisesti pidetty, Lukas viihtyy onneksi paljon yläkerrassa ja Jore siis väistää, joten jospa tämä tästä.

Eilen illalla Lisa ja Jore iltapissille mennessään yllättivät jäniksen pihalta ja säntäsivät karmealla haukulla sen perään. Vihellyksestä molemmat tulivat pian takaisin, joten ei sen kummempaa siitä, muuta kuin kenties kipeät lihakset sekä pupulle että haukuille. Pakkaset ovat pysyneet kireänä koko loman ajan, yhtenä ainoana iltana laski jopa -13 asteeseen, jolloin heti käytiinkin koirien kanssa pidemmällä lenkillä ja toivotaan nyt, että huomiseksikin tulisi pikkuisen lauhempaa. Mukava on vaihteeksi lenkkeillä ihan vaan Jorenkin kanssa, sekään ei ole enää ihan kamala haahuilija niin kuin silloin penskampana :)

Olen herätellyt eloon piirrustusharrastusta nyt joulun alla, tässä kuva Lukaksesta joka meni joululahjaksi vanhemmille. Mukavahan noita on taas ollut pitkästä aikaa piirrellä :)

Irlanninsetteri Lukas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti