keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Tiistain treenit

Sanna veti meille mainiot treenit, sain paljon vinkkejä ja ajateltavaa! :)

Lisa kävi kuumana, paukutti ja hyppi. Se oli hätäinen radalla - koska minäkin olin, joten harjoiteltiin ihan vain sitä, että suoritin liikkeet varmasti loppuun asti, ettei Lisalla tullut hoppu, josta seurasi joko seuraavalle tai jollekkin muulle esteelle karkaaminen tai kunhan vain alkoi louskuttamaan, kun ei ymmärtänyt kiirehtivää/epäselvää ohjaustani. Joten kun rauhassa tein, niin rata onnistui aivan kuin olin suunnitellutkin. Ja tämä pitää muistaa sitten jatkossakin.

Lisalla on melko hyvä moottori, riittävä ainakin toistaiseksi, ettei minun ole mitään syytä lähteä sitä karkuun. Joten nyt onkin sitten hyvää aikaa talvitauolla alkaa opettelemaan itsenäisiä hyppyjen suorituksia joka suunnalta niin että voin "karata" milloin haluan ja minne haluan. Lelun / targetin avulla tietenkin.

11.12.12 ratatreeni
Lisan juoksut eivät ole vieläkään  alkaneet enkä tiedä miten meidän joululomien käy :( Sotkamossa kun asuu meidän irlanninsetterivanhus Lukas, jolla on taipumusta virtsakiviin ja ne alkoivat oireilla voimakkaasti, ihan tulehdukseen asti ensimmäisen kerran nyt elokuussa, kun olimme pidemmällä vierailulla juoksuisen Foxyn kanssa ja vähän aiemmin naapurin narttukin oli ollut juoksuissa. Ja nyt näyttää siltä, että Lisalla sattuu juoksut juuri joulun aikaan ja oltiin aikeissa viipyä Sotkamossa yli viikko, eikä se taida onnistua niin että Lisa on mukana. Heitin kyllä Esalle ajatuksen siitäkin, että Lisa kulkisi sen kanssa töissä (kaupalla) ja ottaisin Joren mukaan Sotkamoon :)

Rataan vielä viitatakseni, hätäilin mm. 4. takaakierrolla, jolloin Lisa ehti kieltää, ja karata 12. esteelle. Lisää samanlaista mm. 10. esteellä, eli takaakiertojen yhteydessä. Pujottelu avokulmalla ei onnistunut ja oikealta vietäessä myös tarkkana ja rauhallisesti loppuun asti, etten alkanut liian aikaisin suorittamaan takaaleikkausta, vaan niin että Lisa on pujotellut ekan välin ja toista aloittamassa kun siirryn koiran oikealle puolelle ja ohjaan pujottelun loppuun asti, päässä valssi kutoselle.

2. - 3. välillä Lisa pysyi hiljaa kun ohjasin päällejuoksulla, jos taas tein valssia jarruttaakseni niin ehti alkaa haukkumaan. Ja Lisalla on luonnostaan hyvät jarrut jos ohjaus on selkeää, että "päällejuoksu" onnistui hyvin. Jos nyt tässä tapauksessa sitä termiä voi käyttää. Eli asetuin kakkos esteen taakse kohtisuoraan koiraa, ja rintamasuunta putkelle. Merkkasin 2. hypyn vastakkaisella kädellä, lähdin liikkeelle koiran lukittua hypyn ja vein samalla kädellä putkeen - valssi neloshypylle. 4. niistosokkari pujotteluun + takaaleikkaus pujottelun oikealle puolelle, jonka jälkeen tosiaan valssi kutoselle, saksalainen seiskalle, putkeen lähetys ja ohjaus joko takaakiertona + siivekkeen kierrätys 10. esteellä tahi leijeröintinä + pakkovalssi/jaakotus 11. jarrut & valssi kahdelle toista, hieman vekkiä jotta koira hakee putken eikä esim. 2. hyppyä, valssi 14.:sta + jarrua. Näin olin sen suunnitellut :)

Muita vaihtoehtoja kepeille ohjaus niistosokkarilla ja vasemmalta, koira nenästä kiinni ja takaakiertoon kutoselle. Ja 10.-13. välillä tuntuisi että pakkovalssi/jaakotuksen kanssa sopisi hyvin sylkkäri, jota Emma  ja Totti kokeilivat, hyvin toimi. Itse tein tosiaan siivekkeen kierrätyksellä ja jarruvalssauksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti