lauantai 8. joulukuuta 2012

Terve köntys

Joren DNA testin tulos tuli eilen ja se on terve. Ei siis yhtään mutatoitunutta geeniä tässä pojassa, mitä tulee Late Onset Ataksiaan. Onpa onni... :')

Eli se on siis jokseenkin kömpelö jostain muusta syystä, oli se sitten synnynnäistä tai rakenteesta johtuvaa tai liekö niillä mitään eroa. Joren kömpelöys, nyt kun siitä voi taas ihan vapaasti taas puhua (?) on semmoista leluihin ja tavaroihin kompastelua, vaikka koko lattia olisi kaikesta paitsi yhdestä lelusta puhdas. Jos se puhuva nalle on sattunut yöksi jäämään päälle tai se lasten sähköpiano unohtunut lattialle, niin voi olla varma, että Jore niitä ohikulkiessaan jututtaa / rimputtaa.

Ihan aina ei koordinaatio sohvalle hypätessä ole aivan loppuun asti mietitty, jos sitä yleensäkään tulisi koiran edes miettiä. Pentuna se ei päässyt sohvalle kuin vasta reilusti vanhempana, vaikka esim. Joren pennut, paitsi Mörkö, olivat sellaisia pikkuapinoita kuten vain parsonin pentu saattaa olla. Jorella on kyllä halua olla apina myös, mutta ei kykyjä, ainakaan ketteryydellisesti.

On se vaan ihana omistaa kasvattamansa koira, jota voi ihan rauhassa julkisestikin haukkua. Olen kyllä rauhassa julkisesti aina haukkunut noita muitakin omistamiani koiria, taikka vaikka en aivan kokonaan omistaisikaan... Toivottavasti kaikki kuitenkin ymmärtävät, että olen aivan samanlainen kuin muutkin ja pidän koiriani oikeasti (salaa) maailman upeimpina otuksina, jollaisia ei ole kahta! :)

Helpotuksen huokaus siis. Tässä kunhan tohtii ja kerkeää ja kassan vartija antaa luvan, käytetään sekä Jore että Lisa Oulussa huumattavana ja samalla tutkitaan niistä rakenteellisia ominaisuuksia ainakin selän ja lonkkien osalta. Polvia en kuvauta, kyynäriä harkitsen. Lisallahan on melko leveä tuo etuosa, joten voihan se olla, että kyynär- /olkanivelet saattavat kovemmalle rasitukselle joutuakin, kuin jollain kapeampi rintaisella. Suorat jalat sillä kuitenkin on ja muutenkin täysin normaalin ja suvaittavan rajoissa on Lisan etuosa ja minusta kaunis ja toimiva noinkin. Ehkä rotumääritelmä soisi himpun verran ovaalimaisemman rintakehän muodon, jos ihan tarkkoja ollaan.

Nyt sitten jos seuraavaksi testattaisiin tuo Lisa LOA:n osalta ja ehkä tuota jälkikasvua samalla? En oikein tiedä miten tässä nyt tekisi, kun ei Lisa päässyt vielä tähän ekaan pömpsiin, koska jos Lisakin on terve ei kasvustoa tarvitse testata.

Huomenna olen reipas ja lähdetään Lisan kanssa hallille treenailemaan heti aamusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti