torstai 6. kesäkuuta 2013

7. kerta toden sanoo

Päivä on touhusteltu ulkona ja koirat makaa reporankana viileällä lattialla, ajattelin itsekin vähän aikaa istahtaa ennenkuin keitän kahvit, vaikken oikein tiedäkään mitä järkeä on juoda kahvia kun on kuuma.

Lisalla on vielä illalla treenit, otettiin nyt päivästä muutamia pujottelun toistoja, kun nakutin kaikki 12 keppiä nurmeen kiinteäksi esteeksi. Jospa ne tuli  nyt nakuteltua sellaiseen paikkaan, että ne passaa siinä olla pidemmän aikaa. Muutamia perustoistoja meni ensin vähän harkkaamiseksi, siinä oli vähän häiriöitä molemmissa päädyissä (Toisessa kaadetun aidan jämät ja toisessa alle kahden metrin läheisyydessä A ja putki), joten Lisa helposti jätti kesken kaksi viimeistä ja jäi kysymään palkkaa (tai liekö sillä väliä, että olen ottanut omissa treeneissä monesti vain kuudella kepillä, mutta en usko, kenttätreeneissä ei sitten ole nimittäin ollut ongelmaa liian aikaisin lopettamisen kanssa). Sitten kun alkoi sujua, kokeilin umpikulmaan viemistä vasemmalla kädellä, vauhdista. Siis koira vasemmalla sivulla 90 asteen umpikulmaan. Lisa haki koko ajan kakkosväliin, se ei vaan kääntynyt, vaikka vähensin vauhtia. Lisäsin, vähensin.. Lopulta kun palkkaa ei herunut kuin vasta oikeasta suorituksesta, alkoi niitä oikeita suorituksia tulla useampia. Jätetään se vielä muhimaan. Lisa ottaa kontaktia minuun ihan viimeiseen asti, jos vapautan sen aiemmin, se jättää ensimmäisen kepin pujottelematta. Pitäisi tuota itsenäistä umpikulmaa reenata vielä ihan tosissaan.

Toinen mitä testasin, oli avokulmaan vastaanottaminen niin, että itse on eri puolella pujottelua, kuin mistä koira sitä lähestyy; eli koira otetaan kädellä vastaan ekasta välistä ja näytetään sujuvasti, heh, seuraava väli ja omalla kropan asennolla myös suunnan vaihtuminen. Viimeksi kun ollaan tätä kokeiltu ei se oikein toiminut kuinkaan, mutta nyt yllättäen hyvin. Vähän oli hakemista vielä toisen välin kanssa, mutta joka kerta lopulta haki, vaikka töksähtikin usein ensin vähän siihen vastaanottavaan käteen. Mutta ihan hyvin siis. Harkattiin sitä vauhdittomasta tilanteesta Aan kontaktilta kerran sekä useampaan otteeseen tiukasta liki olevasta putkikulmasta, joka sekin alkoi sitten sujumaan, kun vaan oli ajoissa putkijarrun ja vastaanottavan käden kanssa.

Minulla oli myös video, mutta akku oli loppunut kesken! Voi voi. Olin saanut tallennettua vain kaikki ne epäonnistuneet umpikulma haut, sekä yhden onnistuneen ja naks, siihen se sitten loppui. Joten siinä ei ole ehkä mulle nyt muuta opittavaa kuin että "älä tee näin". Nyt voisin illalla koettaa nakittaa jonkun videoimaan treenejä, se olisi hauska juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti