sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Ihanat kamalat radat

Torniossa Lisan kanssa tänään starttailtiin jälleen kahden hylyn verran. Nyt ihan harmittaa pelkästään siksi, että ollaan mukana jossain joukkueessa, eikä tulostasolla ole hurraamista. Mutta!! Mutta!! Mutta kun!

Se eka rata vaan oli vaikea tai siinä oli se yksi meille, minulle vaikea kohta (pujottelulle vienti, ylläripylläri) jota pelkäsin jo valmiiksi ja ryssin luonnollisestikin sen. Lisa siis sujahti putkeen. Siitä häkellyttyäni laitoin koiran lopulta kepeille ehkä jopa väärästä välistä ja Lisa tuli aiemmin pois ja tuplasi hyllyn mennen puomille putken 8 sijaan, koska pujottelulta karkaaminen suoristi kulman juurikin sinne. No niin, siitä sitten kipitettiin takaisin lähtöruutuun ja pois radalta. Alun putki-puomi-erottelu toimi, siitä  olen iloinen! Mutta tosiaan sen jälkeen kaikki menikin sitten pieleen. Saatoin Lisan kontaktilla alas asti, jota ei pitänyt tehdä, vaan kannustaa itsenäiseen suoritukseen ja napata koira päällejuoksulla 6 hypylle, mutta koska ajauduin siis hypyn väärälle puolelle, siitä oli liki mahdotonta enää vääntäytyä päällejuoksu-sylkkäriin pujottelulle, joten... tehtiin hylky sen sijaan. Oikein kun olisi äkäseen ajatellut, niin vaikka puolivalssi-jaakotus olisi saattanut toimia 6-7 välillä, mutta en ruukaa radalla ajatella äkäseen muuta kuin että "Sinne se meni! Pujottelu oli enempi samassa linjassa 6 / 9 hypyn kanssa, kuin mitä näköjään sen tuohon olen piirtänyt ja putki luonnollisesti yhtä paljon lähempänä. Hyvä näitä on näin jälkikäteen aina koettaa sanallisesti korjata...

Eija Berglund Tornio 1.6.13. Erittäin suuntaa antava aloitus A-radasta

Toinen rata oli mukavan virtaava hyppäri josta me tehtiin nolla, mielessämme, sillä annoin valitettavasti Lisan venyä yhden hypyn liian pitkälle ennen loppusuoraa edeltävää putkea, joten se nollan mahdollisuus meni oikeastaan siinä. (Se raivo puuttui siinä kohdassa...!) Mutta muutoin tosi hieno rata meiltä. Molemmat radat tuli videolle, mutta ekaa en edes laita tänne. Katselen ja opin siitä vain itse.. toivoakseni.

SM:eissä seuraavan kerran sitten, nyt treenaamaan. Tai ei nyt, mutta ehkä huomenna.

Hypäri. Tuomari Eija Berglund, Tulos HYL

2 kommenttia:

  1. Olipas kyllä tosi hieno ja vauhdikas rata tuo hyppäri!! Teil oli oikea meininki :) Lykkyä sinne sm-kisoihin, hyvin se menee!!! Samalla otteella.

    VastaaPoista
  2. No kiitos! Harmillinen kämmi tosin, mutta tätä tämä on, hyvin usein! :/ Jospa sitä ensi kerralla onnistuisi pitää hallinnassa alusta loppuun, koiransa ja itsensä :)

    VastaaPoista