keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Omat treenit

En välttämättä oikein ymmärrä miksi edes näitä videoita julkaisen, pala ylpeyttä on pakko taas nielaista tämänkin päivityksen myötä, semmoista lyllerrystä videolta on katseltavissa. Lohdutuksena toimikoon, että olen oikeasti välillä ollut niin reipas, että juoksen koirien kanssa ilta- tai aamulenkit. En oikeasti pidä juoksemisesta ja eilen pitkähkössä nurmikossa lenkkitossuilla juokseminen oli verrattavissa tervassa juoksemiseen, minun kohdallani. Ensi kerralla jos meinaan ottaa ratapätkää laitan oikeat kengät ja vaikka kokomustaa pystyraidallista päälle.. heh.

Eilinen pätkä oli itseasiassa niitä harvoja (ehkä jopa laatuaan ensimmäinen?) kertoja, kun suunnittelin paperille itselleni radan, ennen sen toteuttamista. Ajatuksena oli luoda naurettava, typerä ja epälooginen rata, jollaisiin olen välillä törmännyt virallisissa kisoissakin, joista tulee järjetön ja epäuskoinen olo heti rataantutustumisen alkuun, eikä se tunne katoa 10 minuutinkaan päästä vielä mihinkään. Voitte arvata, että meidän tasollamme myös tällaiset radat poikkeuksetta hyllytetään. Radalla aika isossa asemassa on Aalle nousut huonosta kulmasta ja jopa vähässä vauhdissa. Huomiona, että meidän Aa on lytätty kasaan, eikä siis lähelläkään kisakorkeutta.


Ratapätkällä ensimmäisellä kerralla Lisa kielsi Aalle menon (3.) eikä todellakaan irronnut heti sylkkärillä 8. putkeen. 12. Pujottelun aloitus oli vaikea hakea useimmilla kerroista, videollekin tuli joku epäonnistunut pujottelu, mutta koska se on radan viimeinen este, niin palkkahan siitä pitää antaa kun muuten teki niin hienosti. Varmistella piti siis pujotteluakin, että sai sen varmaksi.

Testasin myös aloituksen takaakierrätystä molemmilta puolilta ja mitä nyt videolta olen voinut kellottaa, on siivekkeen ympäri kierrättäminen n. 0.3sek nopeampi (laskettu startista Aan harjalle). Lisalla siivekkeen kierrot olen muutoinkin havainnut toimivan hyvin, takaakierroissa saattaa vauhti hidastua siksikin, ettei ne vaan ole meillä niin vahvoja, eli koira jokseenkin epäröikin niiden suorittamista. Vaikka tekniikkakin mulla tuossa oli taas mitä sattuu, kun kunnon saksalainenhan siihen olisi pitänyt tehdä ja olla vauhdilla pois edestä, eikä houkutella sitä tuolta syliin tuolla tavalla..

4. Pujotteluun en tainna kertaakaan viedä ihan loppuun asti eka väliä näyttämällä, kuten kisoissa tekisin. Joten jättäkäämme se nyt kisoissakin pois. Sehän voi olla, että kun alan sinne kumartelemaan, se tavallaan yllyttää Lisaa etenemään jonnekin sinne taakse, näin meillä on käynyt kaksissa kisoissa tälle keväälle ja toiselta tuli vitonen kun kaarratti niin kovasti ennen kuin löysi toisen keppivälin.

9. hypylle meno hirvitti aluksi (siksi mummojuoksu videolla) kun pelkäsin että koira tulee jalkoihin, mutta hyvin siinä ehtii, jos pääsee ajoissa irtoamaan Aalta.

Tiedostan siis, että meillä ei vaan tekninen taso (tai joskus vain uskallus) vielä yllä läheskään 3. luokkien radoilla useimmiten vaadittuun, jokaisella radalla on melkein aina kohta jonka kanssa tuskailen ja mietin miten sen kanssa teen, kun ei me olla semmoista kokeiltu tai kun ei me vielä osata... Tai niin kyllä tuskailee moni muukin, mutta ne silti onnistuu. Omiansa lyttämään itsetuntoa sekin, jos vaikka nämä videotkin sitä tekee. Videoille sentään laitan vaan onnistuneet pätkät...


Milloinkahan SM-tuomarit julkaistaan? Siis että kuka milläkin radalla... olisi mukava päästä harjoittelemaan ko tuomareiden ratoja. Perjantaina osallistutaan vain yhteen starttiin, kun pelkona on ettei lapset jaksa jos ilta venyy liian pitkäksi. Huomenna meillä onkin viimeiset viikkotreenit ennen kisoja, itseksemme varmaan vielä harkataan jotain.

Tässä vielä loppukevennyksenä meidän Lisa OKK:n kisoissa äitienpäivänä Taru Valliuksen kuvaamana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti