lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kasvattiaksaa vol 2

Tänään taas hallilla aksailemassa "junnujen" kanssa, vaikkeivät nuo ihan junnuja enää taida olla kenkään.

Otetiin Nellin ja Ruun kanssa puomia, sujui aivan loistavasti molemmilta! Nelli ei ole ikänään tassutellut puomilla ja kolmannella kerralla  oli nami enää vain toisessa päädyssä. Kun on jo täysikasvuinen koira, ei tarvitse niin miettiä muita turvallisuusnäkökulmia kuin sitä itseään ja puominkin voi aloittaa rohkean terrierin kanssa ihan täyskorkeana. Vähän aluksi jännätti korkeimmassa kohdassa, niin että jalat koukistui edetessä, mutta ensimmäisen kerran jälkeen itsevarmuus voitti.

Lisäksi otettiin Aata muutama toisto. Ruu jäi automaattisesti 2on-offiin sekä puomilla että Aalla, joten siitä on helppo lähteä jatkamaan, se oli oikein pro ja selkeästi tiesi jo mitä puomilla tulee tehdä :) Kotitehtäväksi annoin molemmille laatikkotreeniä.

Aloin heti "saarnaamaan" 2on-offeista ja juoksukontakteista, joiden näen olevan ainoat mahdollisuudet tehdä kontakteja menestyksekkäästi. Molemmat toki vaatii valtavasti toistoja onnistuakseen, mutta 2on-offia voi treenata lisäksi myös kotona, juoksua taas harvemmin, ellei sinulla ole omaa hallia tai kenttää tms.

Joten pysäytyksellä mekin siis lähdettiin liikkeelle heti. Kyllä vaan elävästi tulee mieleen elämä Foxyn kanssa kun puomia ja Aata vaan "mentiin ja hyvin menee", ilman mitään pohja-ajatusta siitä, mikä minun metodini siinä on. Kun ei ole sellaista. Savikko meitä valaisi sitten juoksukontakteista ja sen jälkeen yleensäkin, kontaktit alkoivat olla enempi mielessä. Silloin elettiin siis vuotta 2008 ja kyllä kontaktimaailma oli silloin usealla vielä pahasti retuperällä! Ja tähän on tultu! :) Foxy tosin ei koskaan oppinut hienoja kontakisuorituksia. Mutta ei siitä voi Foxya syyttää, omaa tietämättömyyttä vain.

Lopuksi myös Aapo-mies sai ottaa muutaman kiekan treeniä, vieraassa ympäristössä ja ei voi sanoa muuta kuin että hyvin meni! Samalla lailla se kirmailee kuin äitinsä teki, hyvin paljon oli / on samaa äidissä ja pojassa.

Muistin laittaa kameraan muistikortinkin tällä kertaa paikoilleen, mutta unohdin kameran kotiin!!! Vaan ehkä ensi kerralla?

Lisa sai juosta Aata mennen tullen. Pysyyhän se. Juoksen täysillä ohi. Tai vaikka viereenkin jäisin. Hyvin meni, ja täytyy toimia myös kisoissa. Täytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti